Søket skulle egentlig bli foretatt i løpet av denne uken, men er nå utsatt til mandag på grunn av sykdom.

Får lokal hjelp

Han tror dette utstyret skal kunne gi et godt bilde på dekningssituasjonen på de utsatte stedene.

– På mandag etter lunsj drar vi ut til de aktuelle områdene og får hjelp fra lokale krefter for å få testet signalet på de plassene som er mest utsatt.

– Merkbart dårligere

Det håper IT-sjefen kan gi svar på hvorfor flere innbyggere mener noe har skjedd med masta ved Råløkkja, som blant annet skal dekke de sørlige delene av Hauka.

– Situasjonen har blitt merkbart dårligere, og vi får ikke noe tydelig svar på hvorfor det har blitt slik. Dette er noe svært mange har merket, og mistanken går jo på at de har justert retningen på senderen så den ikke dekker godt nok sørover, sa gårdbruker på Vollum Gård, Nils Olav Moen i onsdagens avis.

Fant ingen feil

Trønderbladet har vært i kontakt med Netcom, operatøren som driver basestasjonen. Etter å ha blitt gjort oppmerksom på problemet har de ikke kunnet finne noen feil, og melder at det ikke er utført noe arbeid på stasjonen det siste halve året.

Basestasjonen ble onsdag, ifølge kommunikasjonsrådgiver Ellen Cecilie Sheen, både restarta og gitt ny programvare, uten at det så langt har sett ut til å gi noen effekt.