Det viste seg at Tom André Garberg Iversen (20) nok var for ung da han første gang søkte på å komme inn til ambulansefaget på videregående skole. Det samme skjedde året etter også, men i stedet for å gi opp, søkte han lærlingplass som helsefagarbeider. Søknaden ble sendt til Melhus kommune og han fikk da lærlingplass på Horg sykehjem. Hvorfor han som eneste mann fikk lærlingplass i dette faget i kommunen, har han ikke noen spesielle tanker om.

-Når det i første omgang ikke ble ambulansefaget som ble min skoleutdanning, kunne det ikke passe bedre enn å bli lærling på Horg sykehjem, understreker han med et bredt smil. Og nettopp smilene og hans gode humør er noe som kjennetegner den unge mannen blir det understreket av både beboere og kolleger.

Bred utdanning

Til å begynne med bodde han hos slekt på Ler, men fikk ganske snart leie en leilighet i Leirtaket byggefelt på Lundamo. Det passet så bra ikke minst med tanke på arbeidsvei opp til Horg sykehjem.

-Jeg trives i Krokenveien og trives i min lærlingejobb, understreker han. Med et selvfølgelig smil for Tom André. Han poengterer også at lærlingtiden innebærer en bred utdanning med tid både på demensavdelingen, sykeavdelingen og i hjemmesykepleien den siste tiden. Etter læretiden og avlagt fagprøve ser han for seg å kunne få jobbe på Midttun, demensavdelingen på Horg sykehjem.

Vidt spekter

Hvorfor er dette yrket så viktig for deg?

-Det er så givende å arbeide med mennesker som har behov for omsorg, behov for hjelp. Forskjellene er så store, det kan være så mange forskjellige behov som igjen betyr mye hvordan vi arbeider. Hvordan vi møter beboerne.

Trivsel betyr mye forstår vi?

-Gode kolleger er fantastisk å ha. Når de er enkle å snakke med om alt mulig er med å skape glede og trivsel. Det har jeg har jeg her, derfor gleder jeg meg å gå på jobb om dagene.

Noen hobbyer?

-Bil og bilkjøring. Ordne med bil er artig, og som de fleste ungdommer vil jeg gjerne ut på livet også. Turer ut i naturen er fint, ikke minst i retning Sylene. På vinters tid på en og annen snøscootertur på hjemtraktene, for selvfølgelig blir det turer hjem til familie og kjente i Tydal forholdsvis ofte.

Men ambulanseyrket har du ikke glemt.

-Nei, en dag ser jeg for meg å bli det ja, og mener å ha et mye bedre grunnlag når jeg blir utlært helsefagarbeider, avslutter en blidspent ung mann.