Eierne Arnt Steinsvoll og Harald Eidsmo er optimistiske etter en tøff vinter. Bedriften holder til i samme bygg som Slakthuset Eidsmo Dullum, og lager og selger kjøttprodukter.

Måtte permittere

– Omsetninga var oppe i 10 millioner kroner i fjor. I februar mistet vi leieproduksjonen for Oppdal spekemat. Da mistet vi 6 millioner kroner i omsetning, og vi vet ikke hvorfor vi mistet kontrakten, sier Steinsvoll.

Konsekvensen av at de mistet kontrakten, var at de måtte permittere ansatte. Ansatte som utgjorde tre hele stillinger, ble permittert. Eierne som selv jobber i bedriften, måtte la seg permittere 50 prosent hver. I tillegg mistet de merkenavnet siden Oppdal spekemat eier navnet Eidsmo spekemat. Bedriften på Kvål ble startet i 2010. Produktene fra Eidsmo spekemat er velkjente, og er solgt fra mang en butikk.

Eierne har gått på med krum hals, og Steinsvoll opplyser at bedriften nå har 1,25 stillinger. Navnet er skiftet til Eidsmo Kjøtt, og de selger som før produktene i utsalget på Kvål og via direktehandel til lag og organisasjoner samt bedrifter.

Nylig fikk de sendt den første pallen med varer inn i Coop-systemet.

– Vi har fått inn morrpølsa og spekeflesket under det nye navnet hos Coop, sier Harald Eidsmo.

Mye av varene som ligger framme i disken i utsalget er laget på Kvål, mens skiving av produkter skjer hos Bjorli fjellmat fordi bedriften på Kvål ikke har skjærer.

Hestekjøtt

Inne i utsalget henger det oppslag med prisen på blant annet indre- og ytrefilet av hest. I slakteriet vegg i vegg slaktes hester, og hos Eidsmo Kjøtt selges hestekjøtt både som en del av for eksempel dyrerull og som fileter.

– Flere og flere spør etter hestekjøtt, og vi bruker mye hestekjøtt i produktene her, sier Steinsvoll.

November og desember er høysesong, og i de to månedene forventer Steinsvoll og Eidsmo ei omsetning på en million kroner til sammen.