Konstituert fylkesmann Brit Skjelbred overrrakte mandag kveld Kongens fortjenestmedalje til Arnt Johan Eidsmo (84) fra Kvål. Medaljen får Eidsmo for sin utrettelige samfunnsgagnlige og frivillige innsats.

Startet slakteri

Arnt Johan Eidsmo startet Eidsmo slakteri for 65 år, og slakteriet vokste til en bedrift med inntil 50-60 ansatte. Starten var hjemme hos ham, og slaktinga foregikk på låven.

- Spekematen derfra er kjent over hele landet, men det var ikke bare maten som var god, sa konstituert fylkesmann Skjelbred.

Dyrevelferd

Eidsmo er også kjent for det gode laget han har med dyr, og respekten han har for dyrene. Han har vært opptatt av å gi dyr en verdig avslutning på livet.

Idrettsmann

I tillegg har Eidsmo hedret for den store innsatsen han har lagt ned for Trønder-Lyn gjennom mange år, og han har lagt ned et stort antall dugnadstimer. Nettopp innsatsen for å produsere lokal mat av høy kvalitet samt omtanken for dyrevelferd og idrettslaget, ble tatt fram i talen til konstituert fylkesmann.

Søknaden om kongens fortjenestmedalje kom fra travlaget, og Eidsmo har gjennom 71 år gjort en innsats for Kvål travlag både som hesteeier, kusk og gjennom dugnad.

Medaljemottakeren var rørt over å få medaljen, og han takket hjertelig for den store æren. I tillegg sa han at det er viktig at foreldre er med barna sine på idrettsaktiviteter, fordi idretten ikke ville ha vært den samme uten den store dugnadsinnsatsen foreldre viser.

Utdelinga skjedde under et arrangement i rådhuskantina, og blant de 50 gjestene var familie, ansatte, venner og idrettsfolk. Ordfører Jorid Jagtøyen sa i sin tale at det var en glede å få sende over forslaget til fylkesmannen om tildeling av medaljen. Hun overbrakte en hilsen fra dyrlege Marie Rathe. En annen som holdt tale, var nevøen Arne Flåøyen som beskrev onkelen Arnt Johan Eidsmo som en person med sterk entusiasme og et varmt hjerte for andre.

Arnt Johan Eidsmo fikk fortjenestmedaljen og diplomet av konstituert fylkesmann Brit Skjelbred.
Ordfører Jorid Jagtøyen holdt tale og var vertinne under arrangementet i rådhuskantina.