- Vi har besluttet at vi skyver hele tidslinjen fram 12 måneder, sier administrerende direktør Kjell Stokbakken i Norsk Kylling til Trønderbladet.

Den nye fabrikken skulle etter planen være i gang i 2019. På styremøtet torsdag ble det bestemt at det blir 2020 i stedet.

- Bakgrunnen for utsettelsen er at det fortsatt er uavklarte spørsmål. - Det er mange åpne spørsmål enda, sier Stokbakken.

Les også: Nå sitter de i styremøte

Stokbakken viser til at det er tre forhold som har stor betydning for tomtevalget: tid, kostnader og risiko.

- Når det gjelder tid, har det utjevna seg. Midtre Gauldal har gjort en fantastisk jobb med regulering, sier Stokbakken.

De forskjellige alternativene ligger nå jevnt på tid, for når en ny fabrikk kan være i gang. Det er nå første del av 2020 som er aktuelt tidspunkt. Det er situasjonen selv om det enda ikke er besluttet valg av tomt.

Uavklart

Rundt kostnader og risikofaktorer er det uavklarte spørsmål. Det kan være risiko knyttet til tidslinja og kostnader. For eksempel kan

grunnforhold og fornminner virke inn. Men nå har man litt tid, forklarer Stokbakken. På styremøtet var det ikke mye diskusjon rundt avgjørelsen om å utsette.

Stemningen var spent da bedriften hadde allmøte fredag ettermiddag, som vanlig i kultursalen på Støren. Det var fullt hus, slik det pleier å være når en bedrift med 350 ansatte samles.

- Kanske var de litt skuffa, når det ikke var tatt en beslutning. Men det virker også som de skjønner avgjørelsen. De ansatte har vært med, og forstår prosessen, sier Stokbakken.

Hvor mye den nye fabrikken vil koste, vil han ikke komme med noe tall på.

Ordføreren

- Styret  berømmer vårt arbeid, og de har utsatt ny fabrikk til 2020.  Det er ikke gjort noe valg av plassering. Norsk Kylling ønsker at vi samarbeider tettere om premissene rundt den økonomiske delen og omkring risiko og kritiske elementer for prosjektet, melder ordfører Sivert Moen til Trønderbladet etter å ha snakket med Stokbakken om utsettelsen.

Les også: Vil gjøre tomteplaner for Norsk Kylling mer spiselig