- Jeg forholder meg til kommunestyrets vedtak om at vi skal utrede nullalternativet som er Melhus som egen kommune, og utredning av en mulig sammenslåing med Midtre Gauldal, Skaun og Klæbu, sier ordfører Jorid Jagtøyen.

Vil stoppe nå

Ordførerkandidat Gunnar Krogstad (Ap) har lenge signalisert som Trønderbladet har skrevet, at Melhus kan klare seg som egen kommune og at politikerne er valgt inn av velgerne i Melhus. Han mener det er unødvendig med nye samtaler med nabokommunene, og han mener det er brukt nok tid på utredninger. Nå bør utredningene stanses, mener Krogstad.

Det er ikke ordfører Jagtøyen enig i selv om også hun mener at Melhus kan klare seg som selvstendig kommune både nå og i framtida.

- Fylkesmannen mener vi må utrede kommunesammenslåing, og vi får 400.000 kroner til utredning. Det er mulig vi må leie inn hjelp til utredninga, og det er opp til rådmannen og styringsgruppa å foreslå hvordan vi skal løse dette. Vi skal ikke være redde for kunnskap, sier Jagtøyen.

Jagtøyen vil derfor ikke støtte et forslag fra Krogstad om å stanse utredninga.

Kunnskap

- Utredninga kan gi det utfallet at Melhus kan stå på egne bein eller at det er bra for Melhus å være sammen med en annen kommune. Jeg mener Melhus klarer seg alene. Den vil gi kunnskap uansett hva vi velger, og vårt vedtak vil stå seg enda bedre når vi har ei utredning, mener Jagtøyen.

Jagtøyen er for ei frivillig linje når det gjelder kommunereformen.