I første boligtrinn for Lundamo Park har Heimdal Sag Prosjekter AS lagt inn 24 boenheter, og daglig leder Reidar Grenstad er svært godt fornøyd med at rundt 50 har meldt interesse for å kjøpe bolig. Salgsstarten er ikke før i slutten av september.

– Nå begynner det å bli artig, og det er veldig positivt at det er så stor interesse for prosjektet, sier Grenstad oppglødd.

Sentrumsnært

Heimdal Sag Prosjekters område på Lundamo har plass til inntil 100 boliger, og ligger like i nærheten av Lundamo skole, Lundahallen, Lundamo ungdomsskole og Horghallen. Det er ikke mange meterne å gå til butikker og bussholdeplass, og daglig leder Grenstad viser til at det også er kort vei til friluftsområder.

– Vi visse at det var et oppdemmet behov, og vi håper å ha truffet markedet. Her blir det boliger for den som enten er i ferd med å flytte hjemmefra, er familie i etableringsfasen eller er en eldre person som vil bo i en leilighet, sier Grenstad.

Lundamo Park ligger på flatmark, og får en blanding av eneboliger, rekkehus og leiligheter. Sistnevnte kommer i toetasjes bygg slik reguleringsplanen legger opp til. Grenstad forteller at det kommer en heisløsning i leilighetsbyggene, og legger til at det er en trygghet for den som planlegger å bo i byggene også om en blir dårlig til beins. Under et folkemøte om 100 år i eget hjem, opplyste kommunen at det offentlige ikke kan kreve at private utbyggere bekoster heis i toetasjes leilighetsbygg. Heimdal Sag AS har avtale med Melhus kommune om en dialog for å se på om hvordan boenheter kan bygges slik at de også er egnet om noen sitter i rullestol.

Bygger fortau

– Boliger og utearealet blir 100 prosent opparbeidet. Alle boliger får carport. Byggene får utvendig kledning i Royal impregnering slik at en slipper vedlikehold i noen år. Boligene leveres med balansert gjenvinning og luft til vann-oppvarming av tappevann, og det gir mindre strømkostnader. Hele området er prosjektert for 200-årsflom. Vi skal også bygge fortau langs Lundadalsvegen fra E6 og forbi avkjøringa til Lundamo skole, forteller Grenstad.

Heimdal Sag ser for seg at det blir opparbeiding av feltet i høst dersom salget går bra, og at de første boligene blir bygd på nyåret.

– Lokale entreprenører er hentet inn. Solberg Maskin har fått oppdraget med å sørge for vei, vann, avløp og fortau. Mesterhus ved byggmester Sveinung Gjønnes skal bygge boligene, forteller Grenstad.

Avdelingsleder Kim Roger Laugsand i Heimdal Eiendomsmegling regner med at det skal gå greit å selge boligene.

– De 50 er reelle interessenter, og den som meldte seg først, får først velge seg bolig. Prisene blir fornuftige der en toroms leilighet vil koste fra 1,75 millioner, mens den dyreste eneboligen vil koste 3,75 millioner kroner. For bygda vil det nye boligfeltet bli positivt, sier Laugsand.

Ordfører Gunnar Krogstad slår fast i et leserinnlegg at Melhus kommune ønsker Lundamo Park hjertelig velkommen. Skolen er bygd for flere elever enn den har i dag.

– Behovet for nye boliger på Lundamo har bygd seg opp over mange år, uttaler ordføreren.

SNART SALG: Daglig leder i Heimdal Sag Prosjekter AS Reidar Grenstad og avdelingsleder Kim Roger Laugsand i Heimdal Eiendomsmegling regner med at boligene i første byggetrinn går raskt unna. Foto: Gunn Heidi Nakrem
FLATT: Mosløkkja ligger like ved Lundadalsvegen. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Gunn Heidi Nakrem