En leser forteller at en buss på rute 340 fra Støren, hadde mange stående passasjerer da bussen var ved Kvål.

Hva med beltet?

- Om det blir kontroll på busselebruk, vil mange få bot, skriver leseren i ei tekstmelding.

Ved Kvål er hastighetssonen 50-70 km/t alt etter hvor en er på Kvål.

Trønderbladet har spurt markeds- og kommunikasjonssjef Grethe Opsal i AtB om stående passasjerer får bot siden de ikke har på belte under reisa.

- Rute 340 betjenes av klasse 3 buss som ikke er registrert for ståplasser, opplyser Opsal.

Det er altså ikke lov å stå i busser på rute 340, og sjåføren skal ikke tillate dette. Selskapet Boreal drifter rute 340.

Les også: Fikk gebyr for manglende beltebruk

Har økt kapasiteten

- Vi følger kontinuerlig opp kapasitet på rutene sammen med operatør, og på rute 340 er det nå satt inn busser med flere seteplasser for å unngå frakjøring, forklarer Opsal.

AtB har altså fått til bedre kapasitet for å hindre at folk blir stående igjen på bussholdeplassen, og kanskje må vente 0,5-1,5 time på neste buss.

Rute 38

Derimot er det tillatt å la passasjerer som tar rute 38, å stå i bussen dersom det ikke er ledige seter. Mange har opplevd å måtte stå i denne bussen, og da spesielt når den kjører gjennom Trondheim sentrum på vei til Melhus. Hastigheten mellom Trondheim og Melhus kan være oppe i 80 km/t.

Les også: Nytt busstilbud kommer

- Rute 38 betjenes av klasse 2 busser som har ståplasser i henhold til klassifisering. Det har vært en økning på antall reisende på ruta, og vi ser på kapasiteten knyttet til dette, opplyser Opsal.

Les også: Eget brukerutvalg for buss

Statens vegvesen har beltekontroller og kan ilegge bøter.