Under elgjakta kan jegerne i Melhus og Midtre Gauldal felle over 600 elger og over 300 hjorter. Elgbestanden er økende, og det gir seg utslag i økte elgkvoter. Jakta starter på fredag.

I Midtre Gauldal er elgkvoten økt med nesten 100 dyr siden 2010, forteller skogbrukssjef Kai Børge Amdal.

– Det er veldig mye elg, og vi ser det i form av beiteskader på skog og innmark. Tidligere ble det kanskje tildelt litt lite elg, sier Amdal.

Årets kvote er på 329 elger, og det er 12 flere elger enn i fjor. I 2014 ble det felt 301 elger i Midtre Gauldal.

I kommunen er det blitt flere driftsplanområder som går over tre år, og de lokale jaktlagene har fått mer forvaltningsansvar enn før.

– Derfor har vi tildelt mer elg enn de kanskje tar ut, forteller Amdal.

De siste årene har det vært færre elgpåkjørsler på jernbanesporet og på veiene.

– Det har vært litt snøfattige vintre, og dermed har vi fått mindre fluktuasjon ned mot bebyggelsen, forklarer Amdal.

Hjortejakta startet 1. september, og der er tildelinga på 172 hjorter. Etter det Amdal har fått melding om, er det skutt noen hjorter på innmarka. Ofte driver jegerne kombinasjonsjakt, og Amdal venter at det blir skutt flere hjorter når elgjakta starter.

Småviltjakta er det derimot så som så med, og Amdal forteller at interessen hos jegere er veldig laber ettersom rypebestanden opplevde krakk i sommer, som følge av mange av rypekyllingene strøk med i det kalde sommerværet.

– Grunneiere er blitt mer aktive i forvaltninga av småviltjakta, og de har tatt innover seg at også jakta har betydning for bestanden, sier Amdal.

Kvoten i Melhus er på 283 elger og 153 hjorter.