Fredag starter elgjakta, og tradisjonen tro har blant annet Krokstad jaktlag og Hovin jaktlag oppladning med godmoding erting av hverandres jaktferdigheter.

Annonsen

I lørdagsavisa stod det: «Snart elgjakt! Brannslukningsapparat og store mengder ammunisjon ønskes kjøpt. Kontakt Hovin Jaktlag v/Svein. (bedre kjent som b-laget).»

- Jeg har fått en del henvendelser i helga om annonsen, sier Svein Hovin.

Forklaringa

Hovin forteller at det over mange år har vært en spøkefull tone mellom Hovin jaktlag og Krokstad jaktlag. Hvert av lagene har en kvote på sju elger. Hovin har ingen tro på at hans jaktlag er spesielt dårlig til å skyte, og dermed trenger mye ammunisjon.

Og hva ligger så bak ordet brannslokningsapparat?

- For to år siden begynte jakthytta vår å brenne, og det brant rundt pipa. Brannvesenet kom og fikk heldigvis slokket brannen, og det gikk bra med jakthytta, forteller Hovin.

At Hovin jaktlag skal være b-laget, avviser Svein Hovin bestemt og han omtaler Krokstad jaktlag som det reelle b-laget.

Opplysning

Svein Hovin er nå i full gang med å planlegge et motsvar til Krokstad jaktlag.

- Jeg handler inn godsaker til dem, og jeg skal lyse opp tilværelsen deres. Hva det innebærer, er topphemmelig, forklarer Hovin.

Hovin tror at Krokstad jaktlag skal få en seg en overraskelse når jakta starter.

- For ei tid tilbake rykket de inn en annonse om at vi trengte kokke, og da ringte dem mange single damer. Det måtte vi takke nei til, sier Hovin.

Hovin forteller at ett år jaktlaget kom til jakthytta, var ytterdøra farget rosa. Et jakttårn var blitt omdesignet med blant annet stålampe og telefon. Og så var det året da jaktlaget ble oppringt av TV3 med spørsmål om å være med på Robinson-ekspedisjonen.

- Da var det midt i høstjakta, så vi kunne ikke delta, sier Hovin.

Hva Hovin jaktlag har gjort tilbake, vil ikke Hovin gå i detaljer om bortsett fra å si at de hjelpes ad.

Da jakta startet, forteller Svein Hovin at motskytset var plakater og lykter for å opplyse Krokstad jaktlag.