4. januar var frist for å komme med merknader til reguleringsplanen for Haukdalsmyra, hvor Midtre Gauldal kommune håper at Norsk Kylling vil bygge ny fabrikk.

10 grunneiere har kommet med innspill, og det er satt tre vilkår fra sektormyndighetene.

Sektormyndighetene sender som vanlig inn sine merknader, det gjør de i enhver reguleringsprosess.

Les: Brukte tre millioner på planen i fjor (For abonnenter)

Tre vilkår

Både Fylkesmannen og Fylkeskommunen har kommet med vilkår for egengodkjenning. Det betyr at kommunen er enten nødt til å imøtegå disse vilkårene, eller komme til en enighet med myndighetene.

Kommuneplanlegger Siri Solem sier at administrasjonen nå jobber med disse merknadene og vilkårene, og at de ennå ikke har landet på hvordan de skal løse dette.

Fylkesmannen stiller to vilkår for egengodkjenning: Veien fra Haukdalsida, mot krysset nord for Mynthaugen må trekkes bort fra myra. I stedet foreslår Fylkesmannen å legge veien langs Haukdalsvatnet, hvor det allerede er gjort inngripen med driftsveger og kraftlinje. I tillegg krever Fylkesmannen at kommunen ordner med lagring for overskuddsmasse under anleggsperioden. I tillegg kommer Fylkesmannen med en rekke såkalte «faglige råd», som blant annet går på å minimere bruken av dyrka mark.

Fylkeskommunen krever at Midtre Gauldal kommune graver etter arkeologiske kulturminner, før de setter i gang.

Les også: Orkdal har is i magen (For abonnenter)

Åtte grunneiere

I tillegg har åtte grunneiere sendt inn sine merknader. Trønderbladet har tidligere skrevet om de fem grunneierne som ligger langs veitraseen opp til Haukdalsmyra fra Størensida: Roar Skårvold, Eivind Vik, Sverre Moe, Kenneth Moe og Bjørn Nybjerkan. De har sammen sendt inn merknad via sin advokat.

Det samme har grunneierne Ørnulf Rognes, Sivert Nygård og Rolf Moe. Alle disse ligger på Støren-sida av Haukdalsmyra.

Fra Haukdalsida har det kommet inn merknader fra to grunneiere: Eli og Rolf Haukdal og Henrik Aas.

– Vi har ikke konkludert. Vi er i en arbeidsfase. Og det blir jo først gjort når politikerne gjør et politisk vedtak på det, sier Solem.

– Hva med merknadene fra grunneierne?

– De gjennomgås på lik linje med regionale myndigheter, vi vurderer hvert enkelt innspill. Det skal foregå på en rettferdig måte. Så blir det opp til politikerne å bestemme om de ønsker å ta hensyn til dem, eller ikke.

Planen framover, er at administrasjonen nå jobber med innspillene, for å se hvordan disse skal løses. Så skal reguleringsplanen legges fram for andregangs behandling til politikerne, gjennom utvalg, formannskap og til slutt kommunestyret 2. mars.

Denne veien over Haukdalsmyra seiler ikke gjennom hos Fylkesmannen. Han krever at veien fra Haukdalssiden til vegkrysset ved Mynthaugen flyttes, og heller legges ved Haukdalsvatnet. Det er ett av tre vilkår for egengodkjenning som har kommet fra sektormyndighetene. I tillegg har åtte grunneiere kommet med merknader til reguleringsplanen. Foto: Videoanimasjon av Midtre Gauldal kommune