Anleggsområdet for Høvdingeplassen i Melhus sentrum eser ut, og blir nå så plasskrevende at bussene ikke lenger kan kjøre innom Melhus skysstasjon.

Fra 22. april vil altså bussene ikke lenger svinge innom Melhus skysstasjon, og fra den dagen vil det i stedet bli en midlertidig bussholdeplass ved Melhus rådhus. Helt i starten av Rådhusvegen er det laget en bussholdeplass, og der vil rutene 501, 504 og 505 stoppe.

Rutene 38, 86, 138 og 340 vil kun stoppe på bussholdeplassen i miljøgata ved Melhus trafikkskole. Denne bussholdeplassen blir det eneste stoppestedet i Melhus sentrum. Ruta 340 har lenge praktisert dette på grunn av anleggsarbeidet ved Høvdingeplassen.

- Det er forventet at vi kan ta i bruk Melhus skysstasjon igjen senest sommeren 2015. Vi beklager de ulemper dette vil få for våre reisende, uttaler markedssjef Grethe Opsal i AtB.

Alternativer til den nye bussholdeplassen i Rådhusvegen har vært vurdert av Melhus kommune og Melhus skysstasjon. Melhus skysstasjon ønsket at bussholdeplassen ved skysstasjonen fortsatt skulle kunne brukes ved at bussene kjørte i Jernbanevegen. Beboere i et borettslag protesterte mot busstrafikk forbi leilighetene, og da ble dette alternativet lagt vekk.

Anleggsarbeidet gjør det trangt for bussene og kollektivreisende.