Avdelingen for demente på Midttun på Horg sykehjem har fått tildelt demensprisen for 2013.

Vedtaket ble holdt hemmelig fram til utdelingen tirsdag kveld, da beboerne og pårørende på Midttun var samlet til en hyggekveld.

Prisen består av hederlig omtale og et stort diplom.

Det som ble noe spesielt var at det var Tor Arne Granmo fra Lundamo, som er demenskontakt og likemann i Sør-Trøndelag, som overrakte prisen.

Granmos kone, Anne Kari, døde av Alzheimer for vel to år siden, og hun bodde på Midttun de tre siste årene hun levde med sykdommen.

Det ble påpekt i begrunnelsen for tildelingen til Midttun at demensprisen gis til noen som fortjener heder for sin omsorg og hjertevarme for personer med demens og deres pårørende.

Videre heter det at årets prisvinner har god kompetanse på å behandle yngre personer med demenssykdom, og er opptatt av hva som er det beste for hver enkelt. Det ble også påpekt at de ansatte inspirerer både hverandre og beboerne, og er opptatt av å møte den enkelte individuelt i trygge rammer som er faglig forankret.

FORTJENT DEMENSPRIS: Tor Arne Granmo understreket at det var en fortjent demenspris han overrakte leder for Midttun, Rut Perly Stølan.