Eierne av Høvdingplassen i Melhus sentrum har fått midlertidig brukstillatelse slik at folk kan flytte inn i leilighetene, opplyser virksomhetsleder Guri Vik i Melhus kommune.

Før påske fikk ikke Ruta og Effektivgruppen brukstillatelse av Melhus kommune, og fagleder Øyvind Aundal begrunent det med at entreprenørene ikke hadde vist godt nok hvor det er rømmingsveier.

Nå har entreprenørene av bygget til 200 millioner kroner, fått midlertidig brukstillatelse.

Universell utforming

Det som nå mangler ifølge virksomhetsleder Guri Vik, er å vise hvordan bygget tilfredsstiller universell utforming. Bygget er ifølge kommunen satt opp slik at det vil bli trapper ned fra inngangsdørene og ned til fortauet når det er ferdig.

- Høvdingplassen AS har søkt om å få heve fortauet og veien, og dette blir behandlet i neste møte i komite for teknikk og miljø som er i neste uke, sier Vik.

Vik peker på at det er krav om universell utforming, og at bygget er satt opp slik at det er høyere enn fortauet. Høydeforskjellen er ifølge Vik, bestemt av entreprenørene.

- De kan ikke gjøre ferdig fortauet før de vet om de har tillatelse til å heve fortauet, sier Vik.

Opptatt

Trønderbladet har gjort en rekke forsøk på å få tak i daglig leder Rune Storm i Ruta, og det har heller ikke vært mulig å få daglig leder Roy J. Jensen i Effektivgruppen. Jensen skriver i ei tekstmelding at han er opptatt i møter, og han henviser til Ruta. I Ruta har Trønderbladet fått opplyst at daglig leder sitter i møter, og en medarbeider sier at alt er i orden.

Underveis har det vært en rekke utfordringer for utbyggerne med tett kloakkrør i miljøgata, brann og nedblåst stillas.

Fortauet er ikke gjort ferdig, og i neste uke får Høvdingplassen AS klarhet i om de kan bygge et fortau som er høyere enn resten av fortauene i miljøgata.