Melhus rådhus er blitt gjenåpnet etter å ha vært stengt tirsdag ettermiddag og kveld etter at kloakk veltet opp i kjelleren.

- Det er forstoppelse på to punkter på kloakkledninga. Mye tyder på at det kan bli nødvendig å grave opp miljøgata, sier virksomhetsleder Morten Børseth i Melhus kommune.

Børseth forteller at kloakkledninga ble skadet da det var spunting på tomta til leilighets- og forretningsbygget Høvdingeplassen i Melhus sentrum. Forankringssystemet festes med betong, og betong rant inn i ledninga. Undersøkelser kommunen har fått gjort, viser ifølge Børseth at ledninga er tett på to punkter.

- Byggherren hadde vært kjent med at noe hadde skjedd, men var ikke klar over følgen, sier Børseth.

To andre bygg i Melhus sentrum har også fått kloakk inn i bygget, og det gjelder begge tannlegebyggene. Virksomhetsleder Morten Børseth sier at det er tre bygg koblet på ledninga som er tett.

Melhus kommune bruker pumpebil for å ta opp kloakken som kommer fra de tre byggene slik at de kan holdes åpne. Kulturskolen som ble stengt tirsdag, er nå åpen igjen.

I kjelleren på rådhuset kom det kloakk på gulvet, og Børseth opplyser at skadebegrensningsfirma er engasjert for å rydde opp.

Pumpebil brukes for å ta opp kloakken som ligger i ledninga fra byggeplassen og fram til rådhuset.