Striden om hva betongflata utenfor Buen omsorgssenter i Melhus sentrum skal brukes til, fortsetter.

Etterlysning

Melhus Arbeiderparti etterlyser den utlovede grønne lunga som var tegnet inn i en plan, og som til partiets store overraskelse nå er fargelagt grå i planen for området. Berit Wold Fjelle (Ap) har foreslått at det settes opp benker og legges et grønt dekke for å gjøre det som skulle bli en park, attraktivt for flere generasjoner.

Skateparken

Årsaken til at det som skulle bli en grønn lunge, plutselig ble nedsprøytet med betong var at ungdomsrådet fikk benytte ledige midler fra byggeprosjektet for nye Buen, til en skatepark. Dette var ikke klarert politisk, og det endte med at ordfører Jorid Jagtøyen stanset monteringa av elementene på grunn av den store støyen som kom. Nabolaget og politikere protesterte, og kommunestyret vedtok at det ikke skulle bli skatepark der.

I stedet kommer skateparken ved Melhushallen, og der er det brukt 0,5 millioner kroner på å legge betongflate.

Ble grått

Under kommunestyremøtet sist tirsdag spurte Berit Wold Fjelle (Ap) ordføreren om hva som vil skje på betongflata ved Buen, og ordfører Jagtøyen bekreftet at det var tegnet inn ei grønn lunge der.

- I 2012 ble arealet grått og kalt Melhus aktivitetspark, forklarte ordføreren.

Barne- og ungdomskonsulenten har foreslått at betongflata blir islagt om vinteren, og kan brukes til sjakkspill og basse om sommeren.

- Rådmannen har foreslått at lekeplassen utvides, og at det legges på gummidekke, og ordføreren mener det samme. Før dette gjøres, må tiltaket prissettes. Jeg mener at den etterlengtede parken bør legges et annet sted, sa Jagtøyen.

Dagens område med betongflate og lekeplass koster to millioner kroner. Lekeplassen er flittig brukt.

Arbeiderpartiet bad om en forklaring på hvor den grønne lunga var blitt av.