Skateelementene som avdelinga kultur og fritid monterte i Hofstad næringspark i forrige uke, var ikke satt opp på kommunal grunn.

Næringstomt

Næringsparken er eid av Melhus kommune gjennom selskapet Melhus næringsareal, og tomtene selges til bedrifter som vil etablere seg. Salget går godt, og tomta der skateelementene ble satt opp, er også under salg.

Melhus kommune eier altså ingenting av grunnen i Hofstad næringspark.

- Vi har beklaget overfor næringsparkselskapet. Kommunen disponerer ikke grunn i Hofstad næringspark. Hensikten med monteringa var god, mens utøvelsen er ikke så bra, sier rådmann Roy J. Jevard.

Må fjernes

Skateelementene skal nå tas vekk igjen. Jevard opplyser at de enten blir satt på lager i næringsparken igjen der de har vært i vinter, eller blir flyttet til et annet sted. Rådmannen opplyser at alternative steder er under vurdering.

Elementene ble satt på plass med heisekran, og rådmannen sier at kostnadene ikke var så store. Overskuddsmidler fra Buen-prosjektet, er blitt brukt til å kjøpe inn skateelementene og lage betongdekket utenfor Buen der skateparken opprinnelig var planlagt.