– Berkåk og Rennebu er ikke veldig stort, så stort sett alle vet at vi skal åpne, sier en godt fornøyd daglig leder Stig Magne Torve til Trønderbladet.

Bakeriet, som foruten avdelingen i Soknedal også har utsalg på Støren og Melhus, har i lengre tid vært på utkikk etter lokale til nok en butikk.

– Stor positivitet

Planen var opprinnelig å se innover mot Trondheim, men da de ikke kom over noe som passet, ble en henvendelse fra Berkåk etter hvert svært interessant, ifølge Torve.

– Jeg har fått mer og mer tro på prosjektet etter hvert som vi har jobbet med det. Rennebu er en spesiell plass, og det er stor positivitet rundt nyetableringer. Dette ser vi svært positivt på.

Dreven dame

Bedriften var derimot avhengig av å få inn en god driver for å satse i Rennebu. Dette har de fått i form av Siv Remetun Lånke, som har bakgrunn både som matansvarlig på Rennebu-martnan og driver av lokalmatprodusenten Trollheim på Nerskogen. Sistnevnte er særlig kjent for sin velsmakende «Limousinburger».

– Hun er en svært oppegående dame som vi har god tro på. Etter at hun kom på plass var det egentlig bare å få tak i utstyr og komme i gang, sier bakerisjefen.

– Intimt

Når de åpner fredag 13. mars blir Soknedals-bakeriet gode naboer med både banken, frivilligsentralen og diverse andre butikker i handelssentrumet på Berkåk.

– Det blir et lite og intimt utsalg, bekrefter Stig Magne Torve.

Mulighet for flere avdelinger

Selv om de nå landet på Berkåk som neste steg på veien for utvidelsen av bedriften, utelukker han ikke at det kommer til å skje mer i tiden som kommer.

– Foreløpig går vi nå for dette. Hvis vi etter hvert ser at vi har ekstra kapasitet etter at den nye avdelingen har kommet skikkelig i gang, holder vi mulighetene åpne, sier han, og avslører at de også har sett i andre retninger for mulige fremtidige utsalg.

– Vi har kikket litt ut mot Orkdalen også, men så langt er det ikke noe konkret rundt det.