Midtre Gauldal kommunes nei til Trondheim Sør Utvikling, får konsekvenser for Melhus. I dag diskuterer Melhus formannskap hva Melhus skal gjøre framover, og rådmann Roy J. Jevard varslet formannskapet tirsdag morgen om at saken som skulle ha vært behandlet i Melhus i dag, er trukket.

Reiser spørsmål om kompetanse

Ordfører Jorid Jagtøyen synes vedtaket i Midtre Gauldal er svært beklagelig, og hun mener at nettopp næringssamarbeid kunne ha egnet seg godt for interkommunalt samarbeid.

- Vedtaket i Midtre Gauldal viser at Midtre Gauldal kommunestyre ikke skjønner hva det dreier seg om, mener Jagtøyen.

Jagtøyen viser til at Melhus og Midtre Gauldal samarbeider godt om Envina og Gauldal brann og redning.

- Vi har vært i mange møter med ordfører Erling Lenvik og varaordfører Bjørn Enge, og det må være slik at Enge ikke fikk solgt saken godt nok inn for kommunestyret, sier Jagtøyen.

Hver for seg

Konsekvensen av vedtaket i nabokommunen mener Jagtøyen vil være at Melhus og Midtre Gauldal må drive næringsarbeid hver for seg.

- Midler som Trondheim Sør Utvikling kunne ha fått tak i, går i stedet til Oppdal og Orkdal. Om vi hadde hatt dette selskapet, ville det ha vært lettere å rekruttere en næringsmedarbeider fordi en stilliing i selskapet ville ha blitt oppfattet som mer attraktiv enn å jobbe alene i kommunen, forklarer Jagtøyen.

Melhus formannskap skal i dag drøfte hva som blir veien videre. Næringssjefen i Melhus har gått av med pensjon, og stillinga har stått tom siden i høst. Ordføreren mener at det nå må ansettes en egen næringsmedarbeider i Melhus kommune fordi det vil bli for mange oppgaver på planlegger Tove Hellem som har fått noen av næringssjefens oppgaver. Hellem har også ansvar for planer som kommunen jobber med.

Trondheim Sør Utvikling startet som et interkommunalt selskap der Melhus, Midtre Gauldal og Klæbu deltok. Klæbu trakk seg nylig, og nå har Midtre Gauldal sagt nei til å skyte penger inn i selskapet. Tanken var at lønnsmidler som ellers skulle ha vært brukt på å lønne kommunal næringssjef/næringsmedarbeider, skulle gå inn i selskapet som da skulle jobbe med næringssaker.

Les også: satte stopper for næringssamarbeidet