– Vi har fått noen forespørsler fra folk som mener at de har et spesielt behov for å kjøre på beredskapsveien, sier prosjektleder Harald Inge Johnsen i Statens vegvesen.

Forbi trappa

9. oktober stenger fylkesveg 651 i Soknedal, og vegvesenet har klargjort en beredskapsvei som skal brukes av skolebussen, utrykningskjøretøy og myke trafikanter. Prosjektleder Johnsen påpeker at beredskapsveien går forbi trappa til folk, og at det ikke kan tillates mer trafikk enn høyst nødvendig av hensyn til beboerne og myke trafikanter.

Fylkesveien blir stengt i seks uker i forbindelse med arbeid med Soknedaltunnelen. Senere skal beredskapsveien fjernes og arealet skal tilbakeføres til LNF-område i henhold til den avtalen som er inngått, opplyser Johnsen.

Kuttlista

I fredagsavisa sier ordfører Sivert Moen at kommunen har gått med på beredskapsveien, og håper at vegvesenet ikke setter Hovsbrua og en lokalvei på kuttlista. Kommunen ønsker å få bygd en gang- og sykkelvei til Soknedal skole og barnehage, og at den kommunale veien opp dit blir gjort slakere.

– Vi håper også å unngå å måtte kutte noe, og tror heller ikke det blir aktuelt. Når det gjelder beredskapsveien, kunne vi ha valgt ei løsning uten stenging, som var mer enn 200.000 kroner rimeligere, men som vi mener ville vært langt dårligere både for anleggsgjennomføring og for trafikantene sikkerhetsmessig sett, sier Johnsen.