Mandag morgen var det snorklipping for nybygget til Øya ungdomsskole og start på skoleåret. Rektor Ole Jørgen Stevik klippet snora, og markerte dermed at ungdomsskolens nye bygg er klart til bruk. Representanter for leverandører fikk overrakt blomster og takket for innsatsen.

– Dette blir bra, mener Sigrid (14), Ida (13), Julie (14), Helen Katrin (13) og Tine Sofie (13) som var klar for et nytt skoleår.

Tidlig start

Skoledagen starter klokka 08.10, og ungdomsskolen har skoleklokke.

– Her har vi ikke hatt skoleklokke siden 1981, men ungdomsskolelærerne ønsket at det skal ringe, forteller Stevik.

Timeplanen for ungdomsskolen er endret siden forrige skoleår slik at elevene slipper å skulle ta buss midt i rushtiden. Elevene har skolebuss til skolen, og skal ta rutebussen hjem. Forrige skoleår fortalte foreldre at elever hadde måttet vente på å få ta rutebussen fordi den ikke hadde plass til alle elevene da bussen kom til holdeplassen ved E6.

Fikk gave

Nybygget har kostet 15,3 millioner kroner, og mesteparten av finansieringa har skjedd ved hjelp av lån, forteller administrasjonsleder Ole Johannes Hindernes.

– Vi fikk en gave på 720.000 kroner da Rosmælen bedehus ble solgt, og uten gaven, ville ikke utbygging ha vært mulig, sier Hindernes.

Inne i nybygget som har plass til 75 elever, er det tre hovedklasserom, samlingssal, ett grupperom for hvert trinn og garderober. Alt er splitter nytt, og i bygget er det god isolasjon slik at støyen fra E6 og togene ikke høres inn i bygget. Lokalene er lyse, og inne på hvert klasserom er det hengt opp et stort bilde med et bibelord. Øya ungdomsskole er en privat og kristen skole.

Grunnsteinen som ble lagt ned under Øyadagen i fjor høst, er murt inn i nybygget. Ungdomsskolen ligger i ytterkant av det store skoleområdet der det også er videregående skole, fjøs, ridehall og drivhus med kunstgressbane.

Uteområdet

På baksida av skolebygget har elevene sandvolleybane, ballplass, styrkeapparat og får snart skaterampe. Mesteparten av uteområdet bygges av elever ved Øya videregående skole. De første elevene som startet på ungdomsskolen fikk tegne drømmeskolegården, og under åpningsseremonien sa rektor Stevik at det ikke ble noe av bassenget og McDonalds-restauranten som elever ønsket seg. I stedet har elevene fått annet som kan aktivisere.

– Jeg gleder meg noe helt vanvittig til nytt skoleår og at vi kan flytte inn i nytt bygg. Nå er tre trinn på plass, sa rektor Stevik til de spente og forventningsfulle elevene.

Plass til flere

57 elever går på den private ungdomsskolen, og i september åpner skolen for opptak av elever til neste skoleår.

– I fjor var det en del som sluttet, og så fikk vi noen nye. Det er flott at de har muligheten til å bytte skole om de mistrives, sier Hindernes.

Øya ungdomsskoles spesialitet er fagdag ofte kombinert med at elevene er ute hele dagen. Da oppløses skoledagen, og fagene bakes inn i uteundervisninga.

SPENT: Ida Berntsen Busklein (13), Julie Aarhaug (14), Helen Katrin Høvik (13), Tine Sofie Brodal (13) og Sigrid Wahlberg (14) var blant elevene som ventet på å få gå inn i skolebygget. Foto: Gunn Heidi Nakrem
TAKKET: Leverandører ble kalt fram og takket. T.v. administrasjonsleder Ole Johannes Hindernes, Sverre Andreassen fra Eggen arkitekter, Jonas Myhr fra Jernbetong, Jan Jørgensen fra GK inneklima, Tor Olav Hammerås fra Gauldal installasjon, Rolf Evjen fra Horgmo rørkompani og rektor Ole Jørgen Stevik. Foto: Gunn Heidi Nakrem
Administrasjonsleder Ole Johannes Hindernes pakker ut gaven skolen fikk av Roar Evjen fra Horgmo Rørkompani. Utpakkinga skjedde i ett av klasserommene.