Totalt har det kommet inn tre klager på reguleringsplanen for Støren næringsområde, som ble endelig vedtatt i kommunestyret 4. mai.

Ingen av disse klagene ble tatt til følge under kommunestyremøtet torsdag 15. juni, alle tre ble enstemmig avvist.

Støy og gangvei

Den første klagen kom fra grunneier Rolf Flåteplass Moe. Den handler i hovedsak om utformingen av gang- og sykkelveien og manglende støytiltak. Det dreier seg om at denne reguleringsplanen setter til side muligheter for justeringer av fylkesvei 30, når det blir etablert gang- og sykkelvei på den nye veien opp til næringsområdet. Rådmannen er enig i at løsningene forbi Flåteplass Moes eiendom er krevende og ikke optimale. Men de har vurdert dem som akseptable. Når det gjelder støyskjerming, anbefaler rådmannen at klageren får medhold slik at de får tilbud om støyskjerming.

Fem grunneiere

Den andre klagen kom fra til sammen fem grunneiere: Kenneth Moe, Roar Skårvold, Sverre Moe, Eivind Vik og Bjørn Nybjerkan. Den handler om at reguleringsplanen gjør store inngrep i landbruksdrifta på eiendommene. I tillegg peker de på skredfare, steinsprangfare og estetiske hensyn ved de store skjæringene og skråningene. De mener reguleringsarbeidet bærer preg av hastverk, og at kommunen reelt sett ikke har vurdert andre traséalternativer for veien. Rådmannen er ikke enig, og viser til at alle alternativene ble vurdert, og mener det er gjort et grundig forarbeid. Han erkjenner at tidsrammen har vært svært krevende, men mener ikke sluttproduktet er uforsvarlig.

– Klaget for sent

Den tredje klagen kom fra grunneier Sivert Nygaard. Rådmannen mener Nygaard har klaget for sent, og ikke overholdt fristen. Dermed avvises klagen.