Bjørn Rogstad på Berkåk var ordfører i Rennebu kommune i over seks år. Han er fortsatt Høyre-politiker i kommunestyret, men 70-åringen stiller ikke til valg som ordfører igjen. Tilknytninga til Midtre Gauldal har vært sterk, helt fra barne- og ungdomsår på Støren, og til debatten om sammenslåing av nabokommunene.

– Da Midtre Gauldal trakk seg ut av samtalene med Rennebu, så jeg ingen hensikt med å arbeide videre for en sammenslåing med Oppdal, og avstemminga gav også 70 prosent nei. Hadde vi derimot stått sammen som et trekløver, tror jeg det hadde gitt flertall, sier Bjørn Rogstad.

I dag tror han ingen kan presse Rennebu til en sammenslåing med andre kommuner. Og han forstår at Midtre Gauldal heller vil knytte sitt samarbeid nordover, der jernbane og veg knytter dem mot Trondheim.

– Har du noen gode politiske råd til Midtre Gauldal kommune, som tidligere ordfører i Rennebu?

– Nei, jeg skal være forsiktig med det. Midtre Gauldal og Rennebu er ganske forskjellige. Folketallet i Rennebu går ned, mens Midtre Gauldal vokser. Vi er veldig avhengig av kraftinntekter, mens Midtre Gauldal har mye verdifullt næringsliv, ikke minst Norsk Kylling. Det blir spennende å følge med hvor de etablerer seg, sier Rogstad.

Han kan godt betegne seg som Støren-gutt, til tross for at han aldri har hatt Støren som fast bosted. Faren Bernt Rogstad var herfra, og familien bodde flere steder rundt i landet i forbindelse med hans lærergjerning, blant annet i Valdres og Vikhammer.

– Hva husker du best fra oppveksten?

– Hver eneste sommer bodde vi på Støren, og vi hadde hus der. Far hadde en voldsom interesse for laksefiske. Jeg ble gjerne med, og da jeg ble større rodde jeg båt, både for far og svensker og dansker. Det var mange fine opplevelser og stemninger i elva. Jeg arbeidet også som slåttakar hos en onkel og et søskenbarn, og det er fine minner, forteller Bjørn.

– Fisker du laks i dag?

– Nei, jeg sluttet på 90-tallet. Jeg har mest sans for det tradisjonelle laksefisket, og slik det har utviklet seg er det ikke aktuelt lenger. Men jeg har fisket mye i fjellet etterpå, både i Rennebu, Forollhogna og Børgefjell.

Bjørn Rogstad flyttet til Rennebu i 1971, etter å ha utdannet seg til tannlege. Han var tannlege i Trondheim og Rennebu i 36 år, inntil han ble ordfører. Han har trivdes godt i Rennebu, og ble politisk engasjert etter hvert. Inntil nå har han hatt 26 år i kommunestyret.

– Friluftslivet har betydd særlig mye. Jeg har dratt mye med tomannstelt og fiskestang innover fjella. Jeg har også gått mye på ski, men i år ble det ikke noe. Jeg skylder litt på alderen, sier Rogstad, som også er glad i å stelle i hagen. Han har sådd blomsterfrø inne, og venter på varmere årstid.

– Våren er den beste årstida, sier Bjørn.

Han er også medlem i nasjonalparkstyret for Forollhogna, og leder i Kirkelig Fellesråd i Rennebu, der oppussinga av Rennebu kirke er det store prosjektet for tida. Han har også drevet mye idrettsadministrasjon, på forskjellige nivå.