Mens andre pensjonister flyr til Syden om vinteren, kjører Lars-Eirik og kona Guri til fjells. Nærmere bestemt til Hauka og huset der Lars-Eirik vokste opp.

– Vi kom nyttårsaften, og kan ikke tenke oss bedre sted å bo om vinteren. Her går vi på ski nesten hver eneste dag, og det kan bli 25-30 mil i løpet av vinteren, sprudler 77-åringen.

I Hauka blir de godt tatt imot, med nabounger på hjertelig besøk. De deltar i kulturlivet og sosiale sammenkomster, og glir inn i bygdemiljøet.

– Det verste du kan skaffe deg som pensjonist er en altfor god stol, sier Lars-Eirik. Han har vært advokat og høyesterettsdommer, og har skaffet seg erfaring fra mange deler av livet. Han er frittalende, og blir benyttet til å gi råd til eldre.

– De verste klientene jeg har hatt er arvinger. De kan ødelegge en hel familie med krangel om småpenger. Nei, da sier jeg heller til de eldre: Lev livet og bruk opp pengene på dere sjøl. Da blir det ekte sorg i stedet, humrer Frisvold.

Da han ble kjent med Guri fra Molde, havnet han inn i en aktiv idrettsfamilie. Sjøl deltok han litt i friidrett i yngre dager, med 11,3 som pers på 100-meter, men seinere ble fotball den store lidenskapen. Han var i styret for Molde Fotballklubb i cirka 20 år, blant annet som leder. Det gav ham interessante reiser i inn- og utland, og han var leder da Aker stadion i Molde ble bygd.

– Her hadde jeg min største traume når det gjelder helsa. Under en kamp mot Rosenborg dømte dommeren offside på en Molde-scoring. Jeg så at dette ikke var riktig, men fikk ikke gjort noe, for jeg seig sammen med hjertestans. Nå fungerer jeg godt med hjertestarter, men dette gav meg en verdifull livserfaring. Småbekymringer ble borte etter den hendelsen, smiler Lars-Eirik.

Les også: Ikke den samme friheten i byen

I Idretts-Norge er Lars-Eirik mest kjent som leder i domsutvalget i idrettsforbundet. Her satt han i 22 år, og ingen her i landet har mer erfaring med å behandle dopingsaker enn Frisvold.

– Idretten domineres mer og mer av heltids utøvere, og dopingarbeidet har blitt veldig omfattende og viktig. Vi skal vokte idrettens etikk. Blant alle fanene som heves rundt oss, må idretten ha sin fane hevet aller høyest. Hvis ikke har vi tapt, sier Frisvold.

Kan det være aktuelt å flytte tilbake til Hauka fast?

– Sjøl om både kona og jeg trives veldig godt i Hauka er det nok ikke det. Vi har en stor del av familien vår i Molde, og er sterkt knyttet til stedet. Det er en spesiell glede med å komme tilbake til Molde også, til våren og koselig arbeid i hagen, sier Lars-Eirik. De reiser tilbake uka etter påske, etter besøk av barn og barnebarn. De kommer tilbake til Hauka for kortere perioder om sommeren, og særlig om høsten. Men de har også en annen reise-tradisjon.

– Hver august reiser vi til Cannes i Frankrike for å være der én måned. Det har vi gjort i mange år, og vi ser ikke behovet for å reise andre steder for å oppleve nye ting. Fritida vår er for dyrebar til å eksperimentere med den, ler Lars-Eirik.