De fire utvalgte stedene for et regionanlegg for travsporten er Melhus, Malvik, Orkdal og Klæbu etter at et flertall på generalforsamlinga fikk med Orkdal og Malvik i tillegg til Melhus og Klæbu.

Ukjent hvor

Malvik er altså igjen med som et alternativ, og styreleder Edmund Morewood sier at Malvik travlag har kommet med et forslag som forbundet ennå ikke har sett.

Tidligere er det klart at «Nye Leangen» ikke skal legges til Leangen, etter at det ble klart at salgskontrakten mellom Leangentravets Eiendom og Leangen Bolig om salg av Leangen var gyldig.

Det var under generalforsamlinga 12. mars som for øvrig ble holdt i travanleggets lokaler i Melhus, at det ble vedtatt med 34 mot 29 stemmer at minst alle de fire opprinnelige alternativene Klæbu, Melhus, Malvik og Orkdal ifølge vedtaket, skal være med som mulige alternativer under den kommende generalforsamlinga. Styreleder Morewood håper at generalforsamlinga blir i løpet av våren.

Besøksrunde

Før generalforsamlinga skal de fire kommunene besøkes.

– Vi håper å få gjort det så snart som råd og før påske, sier Morewood.

Først ut var Melhus, og tirsdag fikk ordfører Gunnar Krogstad besøk av styreleder Morewood og Gauldal travsportlag.

– Melhus har den beste beliggenheten, slår Krogstad fast etter besøket.

Krogstad har tidligere vært avventende til et regionanlegg i Melhus, og har ment at kommunen ikke har et areal klart. Nå signaliserer han at han vil jobbe hardt for å få regionanlegget til Melhus, og at han tror det er politisk flertall i Melhus kommunestyre for at regionanlegget skal komme til Melhus.

– Det foreligger ingen reguleringsplan ennå og bare ei skisse. Derfor er saken ikke politisk behandlet ennå, og jeg har ikke fått undersøkt om det er politisk flertall for dette, opplyser Krogstad.

Hestehandelen

Tidligere har Melhus Arbeiderparti hatt en hestehandel der partiet stilte seg positiv til å legge et næringsareal på dyrkamark på Øysand mot at partiet var lunken til å ta dyrkamark til et regionanlegg. Så sa statsråd Jan Tore Sanner (H) nei til næringsarealet.

– Nå har vi fått henvendelse fra Midt-Norge Travforbund, og da sier vi ja til det, forklarer Krogstad.

Dyrkamark

I Vollmarka ligger det allerede et travanlegg, og travsporten mener at det kan bygges videre på dette.

– Opprinnelig var det sagt at det ville gå med 350 dekar, og nå er det snakk om 2/3 av dette. Mindre enn 100 dekar mer enn det som i dag brukes til travanlegg, blir berørt, sier Krogstad.

Fylkesmannen har tidligere varslet innsigelse mot et regionanlegg i Vollmarka på grunn av bruk av dyrkamark. Krogstad forteller at Gauldal travsportlag har spilt inn et argument om at areal til matproduksjon kan frigjøres på gårdene, når hester flyttes fra gårdene til Vollmarka om regionanlegget kommer der.

– Det vil sannsynligvis frigjøre like mye dyrkajord som det går med til regionanlegget. Jeg har bedt Gauldal travlag om å regne på hvor mye areal som kan frigjøres, og jeg tror det blir et plussregnskap, sier Krogstad.

Krogstad nevner også at dyrkajord som må fjernes som følge av et regionanlegg, kan flyttes til Voll deponi.

Gulrota

Ordføreren mener en rekke forhold taler for at Melhus burde velges, og han viser til beliggenheten nært Trondheim og at E6 går gjennom kommunen samt at Melhus er en meget stor hestekommune. Men å lokke med gaver for å få regionanlegget til Melhus, mener han er helt uaktuelt.

– Vi kjøper oss ikke gunst. Hvis vi skal kjøpe oss arbeidsplasser, kommer vi i en håpløs situasjon. Jeg sa til dem at Melhus har den beste beliggenheten, sa Krogstad.

Styreleder Morewood vil ikke si om han har en favorittplass bortsett fra å si at Melhus er «helt ok».

– Den største bøygen på Melhus er innsigelsen fra Fylkesmannen om bruk av dyrkamark. Når det gjelder poenget med innsparing av dyrkamark ved å flytte hester fra gårdene, blir det likedan på alle baner. Til slutt må styret bestemme seg. Vi skal ha med DNT-styret i den nye generalforsamlinga, sier Morewood.

Når det gjelder beliggenhet, sier Morewood at den ikke betyr så mye.

- Hvis det er en god sport, er folk er villige til å reise langt. Granåsen er ikke midt i byen den heller, sier Morewood.