Saken blir henlagt på grunn av mangel på bevis, skriver fagbladet Journalisten , som siterer Moscow Times.

Windstad ble i mars i fjor angrepet av rundt 20 maskerte menn i den russiske republikken Ingusjetia da han var på reise med flere andre journalister i regi av Komiteen mot tortur i Russland. Mange husker Windstad som journalist i Trønderbladet, og særlig kanskje folk fra Midtre Gauldal. Windstad jobbet på lokalkontoret på Støren i flere år, før han sluttet i jobben i 2009.

Mørbanket

Windstad, som ble mørbanket da de ble angrepet med planker og køller, sier til fagbladet at han er bitter, men ikke overrasket over at saken nå er henlagt. Allerede da han lå på sykehuset fikk han følelsen av at det ville skje. Ifølge Windstad virket politietterforskerne mer opptatt av kontaktnettet hans enn selve hendelsen under avhøret.

– For meg er dette en farse. Alle vet hvem som står bak. På papiret er loven klar, men den blir ikke fulgt. De med makten snur seg bort og lar Tsjetsjenias president, Ramzan Kadyrov, holde på. Alt som skjer der, skjer fordi Putin lar det skje, sier Windstad.

Sterk kontrast til fredfulle Gauldalen

Da han hadde kommet seg i sikkerhet etter angrepet, tok Windstad seg ttil å svare på spørsmål fra Trønderbladet.

– Det var heilt ubeskrivelig deilig å våkne hjemme i trygge, stille, rolige Norge, ved siden av min veldig sterke og uknekkelige kone, skrev Windstad på melding.

– Savner du å jobbe i fredelige Trønderbladet på slike dager?

– Jeg savner så klart sindige, fredfulle og naturskjønne Gauldalsregionen i slike stunder. Jeg hadde noen fantastiske opplevelser som journalist i Trønderbladet. Jeg møtte mange sterke, flotte mennesker som jeg holder kontakt med den dag i dag. Naturen er forresten noe som jeg også tenker på. Alle reportasjeturene på reinsjakt og rypejakt, eller laksefiske, skriver han. Windstad har gjort mye siden han sluttet i Trønderbladet i 2009. Han begynte på studier i statsvitenskap, og holder nå på med en mastergrad i undersøkende journalistikk og dokumentar. Han jobbet i både P4 og P5, før han høsten 2014 startet i NRK på Marienlyst. Nå er han frilanser for Ny Tid og NRK, parallelt med masteroppgaveskriving.

Svensk reaksjon

Sveriges Radios korrespondent Maria Persson Löfgren ble også overfalt. Hun ble ranet, slått og slept ut av minibussen med de andre, og ifølge avisen Gazeta er også hennes sak henlagt.

Les også: Tidligere journalist i Trønderbladet angrepet

– Vi forsøker å få disse opplysningene bekreftet hos russiske myndigheter. Om de stemmer er det dypt beklagelig, skriver utenriksminister i Sverige, Margot Wallström, i en kommentar til nyhetsbyrået TT.

– Sverige kommer til å fortsette å kreve av russiske myndigheter at hendelsen etterforskes, slik at gjerningsmennene kan stilles for retten, skriver hun videre.