– Vi har utsatt målsettingen med oppstart av ny fabrikk med 12 måneder. Så vi har det ikke så travelt som før. Men jo før, jo bedre, sier administrerende direktør Kjell Stokbakken om utsettelsen fra Norsk Kylling-styret.

Vil ha ferdig planene

Styret bestemte seg ikke for tomtevalg på torsdag, og de utsetter målsetningen med når den nye fabrikken skal stå ferdig fra 2019 til 2020.

– Ønsker dere at alle tre reguleringsplanene skal være ferdige før dere bestemmer dere?

– Ja, i alle fall der man mener det er en potensiell risiko for at her kan man ikke være. Det vil være en vurdering fra tilfelle til tilfelle, på hvor langt de har kommet i reguleringen, sier Stokbakken.

Les om tomta, og endringene som er gjort i siste liten

Han har tidligere trukket frem tre risikofaktorer som de vurderer for de ulike alternativene: Tid, kostnad og risiko knyttet til tomta.

– Hva er siste frist for styret til å ta en beslutning?

– Det har vi ikke noe tidspunkt på. Vi ønsker å ta beslutningen så snart som mulig. Først og fremst for alle parter som er spent på dette valget. For prosessen vår: Jo før, jo bedre.

Les: Brukte tre millioner på planen i fjor

- Avansert bygg

– Når er siste frist for å begynne på byggingen av ny fabrikk?

– Det er avhengig av hvor lang tid vi trenger på prosjektering. Det er et relativt ambisiøst mål å ha et ferdig bygg også 1.1.2020. Det er et relativt avansert bygg, særlig med tanke på prosessene inne i bygget. Det er jo det som er det viktige. Det tar mye tid å prosjektere. Vi ønsker ikke å vente lenger enn vi må, sier Stokbakken.

– Er de ansatte utålmodige?

– Jeg vil tro de er det. Jeg opplever at det er en del spenning knyttet til allmøtene. Men samtidig har jeg inntrykk av at de skjønner at det er viktig med en god prosess, at vi ikke skal forhaste oss på noe vis. Folk synes stort sett det er ok, men alle vil ha en avklaring.