– Avtalen betyr veldig mye for oss. Vi er avhengige av å få solgt varene, sier Harald Eidsmo som er daglig leder for Eidsmo Kjøtt.

Måtte be om bankhjelp

I første omgang skal Eidsmo Kjøtt levere spekemat og den kjente morren til sju Rema-butikker fordelt på kommunene Melhus, Midtre Gauldal, Oppdal og Orkdal. Går salget strykende, kan spekematen bli å finne i enda flere Rema-butikker.

I fjor høst måtte Eidsmo Kjøtt be om hjelp fra Melhusbanken etter omsetningssvikt.

– Banken trådte til og tok oss på alvor, forteller Harald Eidsmo.

Gull verdt

Avtalen er gull verdt for produsenten på Kvål. Eidsmo Kjøtt har fire ansatte, og har blant annet veteranen Arnt Johan Eidsmo og kvalitetsansvarlig Vidar Martinsen med blant de ansatte. Sistnevnte forteller at det er 40 år siden han startet i kjøttbransjen. Eidsmo Kjøtts storslager er morrpølse.

– Nå får vi muligheten til å levere til sju butikker. Remabutikkene er ganske store, og vi får større sortiment av våre varer. Det er en fordel for oss for da vises varene bedre i butikken, sier Eidsmo.

I tillegg til å levere til Rema-butikker, har Eidsmo Kjøtt utsalg på Kvål. Denne bedriften må ikke forveksles med Eidsmo spekemat som har produksjon på Oppdal.

Vil støtte lokale bedrifter

Under et møte sist torsdag skrev Eidsmo Kjøtt under på avtalen med Rema 1000 om leveranse av spekemat til lokale butikker. Tidligere har varer fra Eidsmo Kjøtt vært inne i Rema-butikker på prøve.

Kjøpmann Kristian Lorvik opplyser at avtalen kommer fordi Rema 1000 ønsker å støtte opp under lokale bedrifter fordi erfaringa er at lokalmat selges best lokalt. Rema 1000 skal selge sju produkter fra Eidsmo Kjøtt, og ekstra produkter i sesong.

– Spekemat er bestselgere året rundt, og går spesielt godt før jul og om sommeren, sier Lorvik.

Etterspørsel

Salgssjef Daniel Storflor fra Rema region Midt-Norge viser til at kunden etterspør produktene.

– Kunden er sjefen. Vi ønsker å starte lokalt og hvis produktene selger bra lokalt, vil vi bre tilbudet utover. Vi ønsker også å ta inn lokale grønnsaker. Dette er vår satsing på lokalmat, og vi har mange lokale venner, sier Storflor.

Rema 1000 Melhus torg ønsker å ta inn flere lokale produkter.

– Jeg har vært i kontakt med andre produsenter. De sliter med å ha nok til å kunne levere til lokale butikker, og ett eksempel er Lysklæt gård, sier Lorvik.