Saken om Støren betong er komplisert, noe klagebehandlingen i utvalget for Næring, plan og miljø vitnet om. Klagen var oppe i utvalget på mandag.

Blandeverk for E6

Saken handler om at Støren Betong ønsker å sette opp et mobilt blandeverk på tomta si, i perioden med E6-bygging. Uten dette betongverket, vil de ikke klare å levere betong til E6-prosjektet. Rådmannen sa først nei, og utvalget sa det samme. Rune Folgerø, daglig leder, klagde. Rådmannen sa på nytt nei, mens utvalget mandag sa ja.

Det ble tidlig klart at de fleste i utvalget ønsket å komme Støren Betong i møte, men det er ikke en enkel sak. Det er i all hovedsak hensynet til naboene som bor på Prestteigen, rett ved betongverket, som ble diskutert.

Flere fordeler

Det endte likevel med at et enstemmig utvalg gikk inn for å gi Støren Betong medhold i klagen, og går dermed imot rådmannens innstilling. Rådmannen mente at ulempene er større enn fordelene. Utvalgets begrunnelse går i motsatt retning: Fordelene er større enn ulempene.

Det følger med en drøss med vilkår med vedtaket, som gjelder ny vei, støy, støv, vannhåndtering, for at Støren Betong skal få sette opp blandeverket.

Les også: Lei av ulne E6-svar

De gikk også tilbake til den opprinnelige planen, om å plassere blandeverket på tomta bak dagens fabrikk, ned mot Gaula. De stiller som krav at Støren Betong anlegger en ny vei på nordøstsiden av fabrikken, i stedet for at den skal gå parallelt med boligfeltet. Det håper de skal minske støyen fra trafikken for dem som bor der.

Ville ha natteforbud

Venstres Jon Kristian Haukdal fremmet forslag om å sette begrensninger for når blandeverket kan driftes. Han ville nekte dem å dkrive mellom klokka 23 og 05.

Utvalgsleder Svein Fløttum gikk sterkt imot dette, og sa han ville bruke dobbeltstemmen sin om det ble nødvendig. Han sa at det å legge forbud mot drift på natta, er det samme som å frata Støren Betong muligheten til å være med i anbudsrunden, fordi bygging av E6 i perioder vil kreve støping på nattetid.

DAGLIG LEDER: Rune Folgerø, daglig leder i Støren Betong, var tilstede på utvalgsmøtet i Næring, plan og forvaltning mandag. Etter lange diskusjoner, endte det med at de ga Folgerø medhold i klagen. Foto: Marthe Eid