- Jeg har tro på at det er mulig å få til finansiering slik at vi får mobildekning i Tømmesdalen, sier Endre Esphaug.

Tirsdag kveld overrakte Esphaug 650 underskrifter til ordfører Gunnar Krogstad utenfor klubbhuset til Hovin IL på Kvennabakken.

Les også: Uten mobil og bredbånd på Hovin

Fylkesvei

- Jeg vil takke beboere og ikke minst Trine J. Svegård som har vært leder i langrennsavdeling for at det er kommet inn så mange underskrifter. Nå føler jeg at vi har kommet et skritt nærmere, sier Esphaug.

Esphaug bor i Tømmesdalen og har verken mobildekning eller nettdekning. Han driver gård og eget firma, og er oppgitt over at det så langt ikke har vært mulig å få teleselskapene til å sørge for at folk i området kan bruke mobil og nett. Gjennom Tømmesdalen går fylkesveg 475, og skjer det ulykker der vil bilister ikke klare å ringe etter hjelp. Dessuten ligger det store skianlegget Kvennabakken der, og heller ikke dette har mobil- eller nettdekning.

Les også: - Hvor er samfunnsansvaret til Telenor?

Har ventet lenge

En årsak til et gryende håp om bedre mobil- og nettdekning er at Esphaug og andre har hatt møte med Telenor og Telia. Dersom det offentlige bidrar med penger, vil teleselskapene ta Tømmesdalen med i betraktning når kapasiteten skal bygges ut.

Når det gjelder nettdekninga har ordfører Gunnar Krogstad tro på at det kan bli en snarlig bedring. Tirsdag vedtok formannskapet at de vil anbefale at kommunestyret bevilger en halv million kroner i egenandel for å få til utbygging av bredbånd der det mangler i Melhus. Tilbudet om egendel vil følge søknaden til Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (NKOM) i håp om at Melhus vil komme lenger fram i køa når søknader fra kommuner skal prioriteres. Under formannskapsmøtet ble det vedtatt et punkt om at politikerne i Melhus ønsker å prioritere der de mener bredbåndsdekninga bør styrkes først.

Ordfører Krogstad forteller at Melhus to ganger har søkt om å få statlige midler til bredbåndsdekning.

- Det første året fikk vi ingenting, og så fikk vi det andre året. Pengene er satt av til Søberg, Korsvegen og Gåsbakken, og oppdraget er ute på anbud. Det finnes ingen ordninger for tilskudd til mobildekning. Imidlertid går det an å ringe via internett, sier Krogstad. Han mener det bør vurderes å få til et spleiselag mellom kommunen og teleselskapene for å bedre mobildekninga.

Les også: Avdekket feil på antenne

Idrettslaget engasjerer seg

Partikollega Svein Hovin er lettet over at arbeidet med å bedre mobildekninga på Hovin ser ut til å gå framover.

- Mange vil få glede av at mobildekninga blir bedre i Tømmesdalen enten de bruker fylkesveien, bruker skianlegget eller bor der, sier Hovin.

Anders Lehn fra Hovin IL har også et sterkt ønske om bedre mobildekning, og han viser til at skoler og barnehager kan bli flittigere brukere av skianlegget om det er sikkerhet for at det er mulig å få tak i hjelp via mobil eller nett.

- Det er lagt ned en del arbeid i skianlegget og vi har velvillige grunneiere så vi skulle gjerne ha brukt skianlegget enda mer, forklarer Lehn.

Les også: Vondt har blitt til verre

SATSING: Kvennabakken idrettsanlegg benyttes av både Hovin IL og Lundamo Il. Foto: Gunn Heidi Nakrem
Foto: Gunn Heidi Nakrem