Antall utrykninger gikk kraftig ned ifølge årsstatistikken til det interkommunale brannvesenet.

Les også: Totalskadd bygning hos Kjelstad trelast

I 2015 var det 186 utrykninger i Melhus og Midtre Gauldal mens det var 233 i 2014.

– Vi må mer enn 10 år bakover i tid for å finne år med færre utrykninger, konstaterer brannsjef Arild Karlsen.

Dødsbrann

Fjoråret ble imidlertid dramatisk nok. Det var 12 bygningsbranner, og en av dem endte med at en person omkom og to ble svært alvorlig skadd. Dette var den eksplosjonsartede brannen hos Trondheim Bil-Demontering.

Les også: «Vi snakker ikke om henleggelse av saken»

Av de 12 brannene var fire i Midtre Gauldal.

I tillegg var det seks boligbranner, en fjøsbrann, en garasjebrann og to i næringsbygning.

Innsparinger

Ifølge beregninger brannsjefen har gjort, ga tidlig brannslokking enten av folk på stedet eller av brannvesenet en besparelse på 100 millioner kroner. Skadene ville ha blitt 160 millioner kroner uten denne innsatsen, mens den ble 60 millioner ifølge overslaget.

Brannvesenet rykket også ut til 28 trafikkulykker, og den største var ulykka med et vogntog med drivstoff som veltet ved Rognes. Ifølge brannsjefen førte utlekket drivstoff til langvarige miljøskader.

Dessuten var Gauldal brann og redning involvert i den dramatiske redninga av den tre år gamle gutten som havnet i Gaula etter at bilen han satt i, trillet ut fra en parkeringsplass ved Rema.

Pipebranner

I fjor var det fem pipebranner i Midtre Gauldal og tre pipebranner i Melhus, og brannsjefen opplyser i fjorårsoversikten at antall pipebranner fortsetter å holde seg lavt. Antall bilbranner var to i Midtre Gauldal og seks i Melhus, og på samme nivå som i 2014.

Utrykning til unødvendige alarmer har det tidligere vært mange av, og i tidligere år har snittet vært 100. I fjor gjaldt 72 av utrykningene unødvendige alarmer.