Onsdag ettermiddag går den to uker lange isolasjonstida for den drapssiktede ektemannen ut. Han sitter innelåst på ei celle i Trondheim fengsel, og ble i september siktet for forsettlig drap på kona Nilofer Naseri.

- Vi kommer ikke til å kreve forlengelse av isolasjonstida fordi vi har fått sikret oss viktige opplysninger i saken. Nå har vi kommet så langt at vi har fått snakket med vitner, sier etterforskningsleder John Torger Konstad.

Fortsatt brev- og besøkskontroll

Da den drapssiktede ektemannen var i Sør-Trøndelag tingrett onsdag 30. september, bestemte retten at han skulle sitte fire uker i varetekt. To av ukene skulle være i full isolasjon, mens han fikk fire uker med brev- og besøkskontroll.

Når isolasjonen oppheves, vil den drapssiktede kunne omgås andre i fengselet, opplyser Konstad.

Derimot vil det fortsatt være brev- og besøkskontroll for den drapssiktede, og det innebærer at den drapssiktede ikke kan ha besøkende uten at politiet overværer samtalen og politiet kan også undersøke brev den drapssiktede får.

- Det gir oss nok sikring i saken, sier Konstad.

Høyt prioritert sak

Konstad opplyser at politiet fortsetter med vitneavhør og undersøkelser i saken. Drapssaken er høyt prioritert.

- 12 er aktivt med i saken på heltid og 2 på deltid, og da er påtale og kontorstøtte tatt med, sier Konstad.

Konstad opplyser at ingen av dem som er med i etterforskningsgruppa, var involvert i etterforskninga av trusler mot Nilofer Naseri før drapet skjedde. Når det gjelder Spesialenheten for politisakers beslutning om å etterforske Sør-Trøndelag politidistrikt, sier Konstad at det blir feil av ham å kommentere hva som har skjedd rundt Nilofers henvendelser til politiet før i år. Etterforskningslederen sier videre at han har oversikt over hvilken kontakt Nilofer hadde med politiet før drapsdagen 28. september.

- Det gjenstår fortsatt mye etterforskning, opplyser Konstad.

Politiet har avhørt 25-30 vitner. Dessuten sjekker politiet blant annet bilder fra videoovervåking, telefonkommunikasjon og trafikkdata for å danne seg et inntrykk av hva siktede gjorde drapskvelden og i timene før. Politiet har ifølge Konstad ikke mistanke om at den drapssiktede var i en gang med en flukt fra Melhus med sønnen, da han ble pågrepet av politiet. Den drapssiktede ble pågrepet i en bil som var registrert på kona.

Konstad forteller at politiet har funnet mer å spørre den drapssiktede om, og at det vil bil et nytt avhør. Når det blir, er ikke tidfestet ennå. Det nye avhøret kan ifølge Konstad bli når obduksjonsrapporten foreligger. Dersom det drøyer med den, kan avhøret bli tidligere, forklarer Konstad.

Trønderbladet har tidligere skrevet om at politiet ønsker full psykiatrisk observasjon av drapssiktede.

Familietragedie

Ordfører Jorid Jagtøyen har omtalt drapssaken som en familietragedie.

- Dette er en familietragedie siden det er ei mor som er drept og en far er siktet for drap. Det sitter igjen ett 2 1/2 år gammelt barn. Det tenker jeg er en familietragedie, sier Konstad.