Styret i Nye Veier AS har ansatt Ingrid Dahl Hovland som administrerende direktør i Nye Veier AS. Hun kommer fra stillingen som administrerende direktør i Spenncon AS. Nye Veier AS skal være et eget utbyggingsselskap for utvalgte prosjekter på hovedvegnettet, deriblant ny E6 mellom Melhus og Ulsberg.

– Jeg gratulerer Nye Veier AS med et godt valg av administrerende direktør. Ingrid Dahl Hovland er kjent som en erfaren leder med bred og solid erfaring fra industri- og entreprenørvirksomhet. Fra arbeid i lederstillinger i både entreprenørbransjen og i Statens vegvesen har hun også god erfaring når det gjelder større utbygginger innenfor vegsektoren, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i en pressemelding.

Interimselskapet Nye Veier AS ble stiftet i mai i år. Selskapets styre skal ha et operativt selskap på plass fra årsskiftet 2015/2016. Selskapet er et fullt ut statlig aksjeselskap. I oppstartsporteføljen ligger sju veistrekninger med en foreløpig investeringsramme på ca. 130 milliarder kroner. Til sammen 553 km vei skal være bygd ut i løpet av en 20 års periode. Blant de sju veistrekningene er E6 Ulsberg-Melhus.