Etterforskningsleder John Torger Konstad og resten av etterforskningsgruppa, har i dag søndag pause etter lange og intense dager siden drapet mandag kveld.

Flere avhør

I løpet av kommende uke vll politiet ta nye avhør av siktede. Det forrige avhøret var sist tirsdag,og Konstad opplyser at siktede forklarte seg til politiet.

- Jeg ønsker ikke å kommentere hva siktede har forklart, sier Konstad.

Saken der Nilofer (27) ble drept, er meldt inn til Spesialenheten for politisaker, og politimesteren har besluttet at Melhus lensmannskontor ikke skal delta i etterforskninga av drapssaken.

Etterforskningsgruppa har jobbet intenst for å samlet inn materiale fra blant annet beslag og opplysninger om hva som kan ha skjedd på mandag fram til klokka 21.20. Da ble siktede pågrepet i bil med parets toårige sønn.

Basketak

Ifølge advokat Tore Angen oppstod det et basketak i leiligheten, og Angen har sagt til Trønderbladet at siktede mener det var kona som startet det. Den siktede har ifølge Angen, brukt en kniv han fant i leiligheten.Dette er opplysninger etterforskningsleder Konstad ikke ønsker å kommentere dette, og han mener dette er noe advokaten må stå for. Samtidig sier han at politiet arbeider for å få klarhet i hvem som startet det omtalte basketaket eller håndgemenget som politiet har omtalt det som.

Politiet har ikke ønsket å si helt nøyaktig hvordan Nilofer ble drept, og om drapsvåpenet er funnet bortsett fra å opplyse at det er gjort en del beslag. Ektemannen er siktet for forsettlig drap, og etterforskningslederen forteller til Trønderbladet et det ikke ligger an til endring i siktelsen.

Lørdag sa etterforskningsleder Konstad til Trønderbladet at ingenting tyder på at saken handler om æresdrap.

Trønderbladet har tidligere skrevet at politiet har fått utført en primærpsykiatrisk undersøkelse av siktede, og at den viste at han ikke led av en åpenbar sinnslidelse der og da. Avisa har også skrevet tidligere i uka at politiet ønsker en full psykiatrisk observasjon av siktede, og politiadvokat Kornelia Lykke sa at det kan ta et par måneder før det utføres fordi tingretten skal oppnevne to sakkyndige.

Om rundspørringa

Etterforskningsgruppa har ennå ikke bestemt seg for om politiet vil foreta rundspørring i nabolaget eller ikke.

- På mandag skal vi avgjøre om det blir rundspørring eller ikke. Det kan være at vi i stedet går ut og ber folk komme med opplysninger om konkrete ting som kjøretøy og personer, sier Konstad.

Tidligere har Trønderbladet skrevet om at Konstad ber folk som kan ha sett noe i Melhus sentrum mandag kveld mellom klokka 17-21.20, om å ta kontakt med politiet.

Når saken kommer opp for Sør-Trøndelag tingrett, er ikke bestemt ennå og avhenger av hvor fort saken blir ferdig etterforsket.

Gjør inntrykk

Konstad bor på Korsvegen, og dette er den første drapssaken han leder etterforskninga for.

- Selvsagt gjør alle saker der folk blir drept, inntrykk. Uansett hvordan det skjer, er det tragisk, sier Konstad.

Onsdag var det fengslingsmøte for den siktede, og det ble holdt for lukkede dører. Bortsett fra opplysninga om at siktede er varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, vil ikke politiet offentliggjøre opplysninger fra fengslingsmøtet med det første, forteller Konstad.