Det gjelder å ta seg godt ut, og Kvål songlag tok pulsen på det perfekte. Sjøl hadde ikke skuespillerne noen som helst skrupler med å vise seg fram i fullt format under kabareten i helga. Koret kan øse av spreke talenter som kan mer enn å synge vakkert. Kvål songlag kjørte to forestillinger på Folkets hus i helga, med til sammen 200 i salen.

Her var det møte med Marit Bjørgen og treningssenterkulturen. Vi fikk bli med de "elegante" karene i Benna synkronsvømmeklubb, og Åge Ofstad som hadde vært på NAF-test med hele legemet. Treningsbloggerne Eva Kregnes og Irene Lereggen skapte latterbrøl i salen da de viste hvilke underverker trening kan gjøre for kroppen.

Latter og sang

Innslagene satt tett og fint, og koret sang mellom sketsjene, slik at folk fikk tid til å tørke tårene. Alle numrene var skrevet av medlemmer i koret, og de hadde også diktet ny tekst til flere kjente sanger. Det hele var bundet sammen av pilegrim Kirsti Hagenes, som foretok sin reise fra Røros til Nidarosdomen. Alle dem hun møtte nedover dalen gav en lokal vri på hele kabareten. Snøscooterkjøring i Flåmarka, laksefiske og politikere ble trukket fram, ja til og med de forsvunne orgelpipene i Melhus kirke ble gjort levende i en egen sketsj hvor de lekte gjemsel. Undervegs fikk publikum også møte en helsminket Irene Lereggen som punker og kirkebrenner. Hun hadde ikke sansen for Nidarosdomen, og tok heller turen til trekirka på Leinstrand. Pilegrim Kirsti Hagenes fikk til slutt slippe inn i Nidarosdomen, etter flotte framføringer av Trondheimsnatt og Gabriellas song.

Leder i Kvål songlag, Hans Ivar Høen, forteller at det er jubelår annethvert år i Kvål songlag, når det står kabaret på programmet. Neste år fyller koret 75 år, og da blir det enda et jubelår.

Ny dirigent

Under permisjonen til dirigent Anne Sørtømme er det Ingrid Anita Solem fra Soknedal som har tatt roret blant kvålsbyggene. Hun har frydet seg over å arbeide med den vitale gjengen.

– Dette har vært kjempeartig. Det er en kreativ gjeng, som er flinke og har allsidige kvaliteter, sa Ingrid Anita.

Koret har i underkant av 30 medlemmer, og har fått flere nye de siste par åra. Kvinnene er i flertall, og de ønsker seg flere mannlige sangere å sprudle sammen med.

Les mer: Nå går det over stokk og stein.