– Dette blir mektig bra, jubler Jorid Jagtøyen.

– Det er ikke noe småtteri som kommer på besøk på gressmatta i pausen.

Erobrer Lerkendal

Melhus-ordføreren har selv kjempet for å få de elleve marsjerende vikingsoldatene fra Operaen Thora inn på Lerkendal når Rosenborg møter Strømsgodset på lørdag.

Dette i sammenheng med at Melhus kommune er invitert til å fylle tribunene gjennom RBKs «Trøndelag på kamp»-kampanje i helga.

– Kjempegøy

Operaen Thora på Rimol settes opp på Melhus 28. og 30. mai, og der er Olavs menn, altså hæren til Olav Tryggvason, et viktig innslag.

– Dette er kjempegøy, for vi er utrolig stolte over forestillingen.

Innmarsj og sang

Under kampen lørdag vil Lerkendal preges av flere innslag fra Melhus. Unger fra de lokale fotballklubbene skal både delta under innmarsjen, være maskoter, ballhentere og få møte spillerne. Da Melhus sammen med Klæbu og Malvik var invitert til å fylle tribunene mot Molde i fjor, møtte over 4500 publikummere opp bare fra Melhus. Da sang også Julie Stokke i pausen.

Rosenborg-ledelsen ble såpass imponert over engasjementet at de i år har gitt Melhus aleneansvar mot Godset.

I pausen vil de elleve vikingene marsjere inn mens de synger en sang fra Thora på Rimol, og på storskjermen skal det reklameres for forestillingene. Da skal mest sannsynlig ordføreren selv, eller noen fra operaledelsen, også kort fortelle om den store begivenheten.

Olavs menn marsjerer syngende inn på lerkendal-matta i pausen mot Godset lørdag. Foto: Leiv Arild Andenes