«Er du en framsnakker, eller vil du være en som framsnakker operaen Thora? Vi trenger egne frivillige som kan bidra med framsnakking og annet PR-arbeid, og gjerne også komme med nye ideer til markedsføring!»

Dette skriver Operaen Thora i en pressemelding.

De inviterer til idéverksted med kaffe og kreativt gruppearbeid i kommunestyresalen på Melhus Rådhus den 9. april, og det er mulig å melde seg på via Thoras facebookside eller dirkete til produsent Line Solbakken.

Operaen Thora settes opp i Melhushallen i mai, og kan skilte med kjente navn på rollelisten, som Maria Stattin som Thora, Harald Bjørkøy som Olav Tryggvason, Knut Stiklestad som trellen Kark og Espen Langvik som Håkon Jarl.

Oppsetning inkluderer også fullt symfoniorkester sammensatt av Luftforsvarets musikkorps og strykere fra Trondheim symfoniorkester, profesjonelle solister, og om lag 80 lokale korsangere i alle aldre.

Operaen Thora på Rimol ble skrevet i 1894, av komponist og tekstforfatter Hjalmar Borgstrøm, og omhandler en av sagatidens mest dramatiske hendelser på Melhus i Sør-Trøndelag. Her endte Håkon jarl sine dager i grisehuset på Rimol, drept av sin egen trell, og denne hendelsen gikk inn i historien som en av de mest kjente fra sagatiden.

Operaen ble innspilt på CD i 2001 med Kulturrådet som støttespiller, og hadde urpremiere i 2002 på Melhus, tett ved det historiske hendelsesstedet.

Senere ble den fremført igjen i 2005 i Melhushallen, og i en kortversjon på Den norske opera & ballett i 2008. Etter dette har kortversjonen også blitt oppført uten kor flere steder, blant annet i Nordfjordeid og på Melhus.