– Jeg har satt av fire uker i studioet til Per Borten, sier Cecilie Eide.

Hos Per Borten

Per Bortens studio (Sørgården studio) er på Ler, og ble nylig offisielt åpnet. Studioet er i kårstua til besteforeldrene Per og Magnhild Borten. I dag gir for øvrig Per Bortens band Spidergawd ut albumet «Spidergawd IV», og i mars skal bandet ut på turne.

– Vi har fullt program. Både jeg og Håvard Soknes jobber her på heltid, og det er godt at det er nok arbeid. Jeg tror folk skjønner verdien av størrelsen på studioet, og det å komme seg ut av byen, sier Borten.

Musikerne

Per Borten er med på det nye albumet til Cecilie Eide, og er både musiker og produsent. Eide har et fast band som hun har med ut på konserter.

– Denne gangen ble det andre musikere, og det handler om at de fire ukene var satt av og at de faste musikerne har jobb ved siden av, sier Eide.

Musikerne på Eides nye album som foreløpig er tittelløs, er Per Borten på gitar, Stian Lundberg på trommer, Vegard Bjerkan på orgel og piano, Morten Berger Stai på bass og Håvard Soknes på perkusjon.

Meningsfylt

Cecilie Eide kaller seg gauldaling, og viser til at hun vokste opp på Støren, at hun bodde mange år på Lundamo og bor nå på Fornes gård på Kvål. 42-åringen jobber til daglig som styrer i Hovin barnehage, og satser av egne midler for å få gitt ut singler og album.

– Det er vanskelig å leve av dette på heltid hvis du ikke heter Åge. Jeg bruker av egne midler, og så blir det litt penger fra blant annet konserter. Det er generelt godt å drive med noe som gir mening og som gir gnist, og som i tillegg gir mening for andre, sier Eide.

Samfunnsbetraktninger

Det nye albumet skal få ni låter, og Eide regner med at den gis ut hos Tyrirot musikk på Ler. Tidligere har hun gitt ut noen singler, ep og album. Planen er å gi ut 1–2 singler før sommerferien, og så albumet i august. Eide er i gang med å planlegge konserter i forbindelse med lanseringa.

– Det er gått ett år siden jeg sist ga ut noe. Jeg har skrevet låtene selv, og noe i samarbeid med Per Borten. Tekstene handler om forhold og relasjoner – om livet. Låta «Glemt» er mer samfunnsbetraktninger, og handler om det utrygge for mange i verden i dag. Jeg spør om vi har glemt at det kan være lurt å vise hjertevarme. Norge hadde også flyktninger. Den som vokser opp, har ikke noe forhold til krigen, sier Eide.