Albumet «Uperfekt» slippes på fredag, og på lørdag er det releasekonsert på Rockheim i Trondheim sammen med bandet Retrospeil. Musikeren selv gleder seg.

Les også: Har solgt nesten 2100 billetter til Åge-konserten

– Jeg gjør det! Jeg merker stor forskjell fra de årene jeg ikke var så aktiv. Da var jeg så nervøs, men nå ser jeg fram til å spille, smiler Cecilie Eide, som nylig har gjort kvålsbygg av seg.

Skriver låtene selv

Albumet inneholder tolv egenskrevne låter, med unntak av to melodier, som er komponert av produsent og musiker Morten Krogstad Strand. Alle sammen blir fremført på konserten på lørdag, forteller Cecilie.

Les også: Rita Bolland med ny singel

Torsdag var hun gjest i morgensendinga på NRK Trøndelag, og da fikk hun synge en av sangene fra albumet på direkten.

Stor respekt for artister

Veien fram mot albumutgivelse har vært innholdsrik, og Cecilie kan fortelle at hun aldri hadde drømt om å skulle gi ut sin egen musikk, før produsent Roar Øien satte henne på tanken for noen år siden.

– Jeg har stor respekt for dem som driver med musikk, og det å bli kalt låtskriver og artist henger veldig høyt for meg, forteller hun.

Les også: Folkelig gauldalsrock

Har det artig

Men hun lot seg overtale, og er veldig glad for det nå. Hun har lært mye, kan hun fortelle, og med eget band og to dedikerte produsenter på laget, ble det også mye mer sosialt og trivelig å være låtskriver og musiker.

–Vi har det så artig sammen, og vi kan komme med innspill og konstruktiv kritikk til hverandre, forteller hun.

Synger om relasjoner

Nå er målet å sette i gang med innspilling av et album nummer to, gjerne i løpet av året, om finansieringen kommer på plass.

Sangene er ferdig skrevet, for i hodet til Cecilie dukker det stadig opp ideer.

Les også: Kunst, kultur og bil

– Tekstene og ideene kommer når som helst, så jeg har alltid en bok med meg. Jeg må skrive det ned med en gang, ellers forsvinner det, humrer hun.

Ideene handler ofte om følelser, et minne om noe noen har fortalt, eller noe hun selv har opplevd. Resultatet ved opptelling, er at elleve av de tolv sangene på albumet handler om relasjoner mellom mennesker, i en eller annen form.