Julie Bettina Saltvik Eggen (25) var tidlig ute med å opprette egen blogg. Det er allerede ni år siden, og den gang var blogging et ganske nytt fenomen. Noen av hennes felles bloggevenner fra den gang har veldig populære blogger og mange lesere i dag, mens andre har sluttet å blogge. Julie Bettina har fortsatt i samme skala som før, og ønsker at det skal være på den måten.

Les også: Bader seg trygge

Tøft å være populær

–Bloggen min er mest for meg selv, sier hun, men legger ikke skjul på at hun synes det er artig med de faste leserne hun har, som ofte legger igjen en hyggelig beskjed i kommentarfeltet.

Les bloggen: Little miss sunshine

Hun mener stemningen fort blir annerledes når bloggene blir mer populære.

–Jeg leser mange blogger selv, og det folk kommenterer. Det er så mye stygt. Hvorfor er folk sånn? sier hun ettertenksomt.

Hun beundrer Sophie Elise Isaksen, 21 år gammel rosablogger fra Harstad, for hennes ærlighet og ekthet.

–Jeg har fulgt bloggen hennes hele veien, og hun har vært seg selv på godt og vondt. Hun er ærlig, sier Julie.

Nå har Sophie Elise mange tusen lesere hver dag, og tjener store penger på virksomheten.

Dropper sponsorer

Julie Bettina har også fått tilbud om sponsoravtaler fra ulike vareleverandører og produsenter, men hun velger å avstå.

–Man blir jo så bundet opp til hva man skal skrive om. Jeg ønsker å skrive om det jeg vil, sier hun.

Les også: Tøffe tak når budsjettet legges fram

Julie Bettina skriver om det som opptar henne, men stort sett bare overfladisk. Det handler om sminke, mote, bøker hun har lest, mat, og andre små tanker om livet. Iblant kommer også læreren i henne fram, forteller hun.

–Det er veldig mye dårlig språk i bloggverdenen. Jeg er språklærer, og synes det er viktig med godt språk. Så jeg har hatt et par innlegg om dette, med enkle rettskrivingsregler, ler hun.

Hun var ferdig utdannet lektor i år, og søker nå på ulike jobber som lærer. Bloggen kommer aldri til å bli mer enn en hobby, fastslår hun.

En gang i måneden anbefaler hun bøker hun har lest, og en gang i uka legger hun ut en matoppskrift.

–For det meste er det middagsretter som er billige og næringsrike, og ofte er de kjøttfrie, også, smiler hun.

Mer åpen før

Det er mye i livet Julie Bettina velger å ikke skrive om, forteller hun, og sier at det dermed kan se ut på bloggen som hun er overfladisk og mest opptatt av sminke og mote.

–Samtidig er jeg er person med en mastergrad, som elsker å lese, smiler hun.

Da hun begynte å blogge var hun mye mer åpen og privat, og hun kunne godt fortelle om sine nærmeste, både med navn og bilde. Nå har hun lagt om stilen, og byr stort sett bare på seg selv. Om hun en sjelden gang iblant legger ut bilde av andre, så spør hun først.

–Jeg har blitt voksen, ler hun.

Derfor han hun også valgt å skjule alle innlegg på bloggen fra før 2010. De ligger lagret så hun selv kan finne dem igjen, men de er ikke lenger offentlig lesbare.

–Jeg kjenner meg ikke igjen i det jeg skrev, og det er jo naturlig. Det har gått mange år. Man kan vel si at å skjule innleggene er å manipulere virkeligheten, men den friheten har jeg jo med egen blogg, konstaterer hun.

BLOGGEN: På juliebettina.blogg.no får Julie Bettina utløp for sin skrivelyst for tida. Foto: Skjermbilde