Kriminalteknikere har undersøkt bilen der en treåring havnet i Gaula, og vil også ha en befaring på ulykkesstedet.

– Det er en såpass alvorlig skade på ungen at vi ønsker å få klarlagt hva som har skjedd, sier etterforskningsleder Grethe M. Fossum ved Melhus lensmannskontor.

Hindre nye ulykker

Fossum legger til at politiet også er opptatt av å forhindre nye ulykker av samme type som den som skjedde lørdag ettermiddag utenfor Rema 1000 Gaula.

– Dette kunne ha skjedd hvem som helst. Ulykka er kjempetragisk, sier Fossum.

Lensmann Monica Brækken legger til at det er politiets samfunnsoppgave å undersøke slike ulykker på lik linje med trafikkulykker og arbeidsulykker.

Den tragiske hendelsen der bilen med treåringen satte seg i bevegelse på parkeringsplassen, trillet nedover elveskråninga og havnet så i Gaula, har opptatt mange. Spesielt småbarnsforeldre har etter det Trønderbladet erfarer, vært opptatt av hvordan ulykka kunne skje.

Tilstanden for den den tre år gamle gutten fra Melhus er alvorlig, og han ligger fortsatt på barneintensiven på Rikshospitalet (Oslo universitetssykehus). Tirsdag kunne lensmannen i Trønderbladet fortelle at gutten var utenfor livsfare.

– Vi har fått beskjed om at behandlinga er en langvarig prosess, sier Brækken.

Gutten var helt livløs da han ble berget ut av bilen som lå under vann i Gaula. Hjertestarter ble prøvd uten hell. Etter livreddende behandling som pågikk fram til gutten kom med helikopter til sykehuset, fikk liv i barnet. Gutten som er enebarn, er på Rikshospitalet sammen med sine foreldre. Lensmannen opplyser at de ikke har slekt i Melhus.

Tekniske undersøkelser

Kriminalteknikere har i samarbeid med Biltilsynet, undersøkt ulykkesbilen som er av merket Volkswagen stasjonsvogn. Den var EU-godkjent i januar i år. Rapport fra undersøkelsene var ikke ankommet Melhus lensmannskontor i går. Undersøkelsene skulle blant annet klarlegge om hvilken posisjon giret stod i, om håndbrekket stod på og om bilen hadde noen tekniske mangler.

– Gutten satt sikret i bilen, og vi skal skaffe oss kunnskap om hvilken sikringsanordning som var i bilen, forklarer Brækken.

En befaring på parkeringsplassen skal også gjøres, opplyser etterforskningsleder Fossum. Denne skal utføres av kriminalteknikere med lokalt politi tilstede, og lensmannskontoret har ifølge Fossum ikke kjennskap til når befaringa skal tas.

– Det er ikke snakk om en rekonstruksjon der en bil sendes ut på elva, men en befaring for å se hvordan bilen stod på parkeringsplassen. Bilen for utfor med bakenden først, sier Fossum.

Etterforskningsleder Grethe M. Fossum.