Etterforskningsleder John Torger Konstad opplyser til Trønderbladet at etterforskningsgruppa vurderer å ha en rekonstruksjon på åstedet med den drapssiktede 27-åringen.

Rekonstruksjon

- Rekonstruksjonen med siktede er ventet å skje etter nyttår, sier Konstad til Trønderbladet.

Les også: Kripos var i leiligheten til Nilofer Naseri

Tidligere har Kripos tatt 360 graders-bilder for å gi et overblikk over åstedet for drapet på Nilofer Naseri. 27-åringen ble drept mandag 28. september, og ektemannen er siktet for forsettlig drap. Ektemannen har forklart i avhør av en krangel førte til slåsskamp. Ifølge etterforskningsleder Konstad har den drapssiktede ektemannen forstått at kona døde som følge av slåsskampen. Den drapssiktede har ikke tatt stilling til straffeskyld, men har vedkjent at han var i leiligheten den dagen og at det var en krangel som så gikk over i slåsskamp.

- Vi undersøker om det kan være andre årsaker til det som skjedde. Vi føler at vi har god kontroll på det som har skjedd, sier Konstad.

Bildene Kripos har etterforskningsgruppa sett på, men rekonstruksjon vurderes for å få enda bedre innsikt i hva som skjedde den mandagen. Rekonstruksjonen vil neppe bli før jul, forklarer Konstad.

- Vi diskuterer rekonstruksjon, men vi må ha hans fullstendige forklaring først. I løpet av den inneværende varetektsperioden kommer vi til å ha et nytt avhør med siktede der vi gjør ham kjent med alle funn vi ha, sier Konstad.

Rekonstruksjonen er tenkt å utføres ved at politiet tar med seg den drapssiktede ektemannen til leiligheten kona eide sammen med en bror. En annen mulighet politiet vurderer, er å bygge opp en modell av rommet der Nilofer ble drept.

- Det er mest aktuelt å ha rekonstruksjonen på åstedet i Melhus. Det vil ikke være nødvendig å ha med dem som kom etterpå, sier Konstad.

Nytt avhør

Ektemannen til Nilofer Naseri er inne i sin andre varetektsperiode, og den varer fram til 23. november. Før 23. november vil politiet ta et nytt avhør av siktede. Konstad opplyser til Trønderbladet at siktede har fått tilbud om å ta initiativ til å forklare seg på nytt for politiet, men at han ikke har benyttet seg av dette.

Politiet håper å få resultatet av de tekniske undersøkelsene som biologiske funn, i neste uke.

1. desember håper politiet å være ferdig med etterforskninga, opplyser Konstad.

- Det kan være etterforskningsskritt som tas helt fram til rettssaken som vi håper kan bli berammet innen utgangen av mars, forklarer Konstad.

Statsadvokaten og forsvareren til siktede skal sammen med tingretten, finne fram til en dato for rettssaken og Konstad antyder at rettssaken kan bli i mars neste år.

Politiet ble varslet om drapet av flere, og deriblant en nabo og av slektninger til Nilofer. En bror av Nilofer har tidligere fortalt til Trønderbladet at de dro til leiligheten den mandagen, og at Nilofer allerede var død da de kom dit. Ytterdøra skal ha vært låst, og folk tok seg inn i stua via ei stuedør.

Ekteparets to år gamle sønn var i leiligheten, og ifølge advokat Tore Tangen skulle ektemannen som hadde flyttet ut av leiligheten et par måneder før drapet, ha ordinært samvært med gutten. Hvorvidt den lille gutten var vitne til drapet, ønsker ikke etterforskningslederen å gi noen kommentarer om. Politiet har ikke avhørt den lille gutten fordi han er under tre år. Han passes på av Nilofers familie.

Avhør av familien i Afghanistan

Tidligere har politiadvokat Kornelia Lykke sagt til Trønderbladet at politiet ikke har avhørt slektninger av den drapssiktede i Afghanistan.

- Vi har rettet en forespørsel via norske myndigheter om avhør av familien til den drapssiktede, og vi ser for oss av avhøret foregår via videolink. Om familien til den siktede hadde bodd i Norge, ville det ha vært normalt at vi hadde avhørt familien og vi ønsker derfor å avhøre slekt i Afghanistan, sier Konstad til Trønderbladet.

Konstad sier at det kan ta tid før avhør med personer i Afghanistan er utført.

- Utfordringa er at vitnene bor i Afghanistan, og bor utenfor Europols område. Vi opplevde det samme i saken Operasjon Gilde at det tok tid, sier Konstad.

Konstad var også etterforskningsleder i dopingsaken Operasjon Gilde der 60-70 personer har fått rettslige reaksjoner.

Den drapssiktede ektemannen har bodd nesten fire år i Norge, og hadde midlertidig oppholdstillatelse. Kona ønsket skilsmisse, og hun hadde anmeldt ham for trusler samt at hun hadde voldsalarm.

Minstestraffen for forsettlig drap er seks år i fengsel.