Den drepte kvinnen var i slutten av 20-årene, og kom opprinnelig fra Kabul i Afghanistan, opplyser politiet under pressekonferansen i dag tirsdag.

Kvinnnen skal ha bodd i en leilighet i flermannsboligen i flere år. Hun har familie i Trøndelag og deriblant noen familiemedlemmer i Melhus, ifølge politiet.

Les også:

Følte seg truet og anmeldte ektemannen

Kriseteamet har hjulpet ti personer

- Grufullt og sjokkerende

Følte seg truet

Kvinnens 27-årige ektemann ble pågrepet og er siktet for forsettlig drap. De er opprinnelig fra Afghanistan og de har ett felles barn på to år.

Hun ønsket skilsmisse,og hadde tidligere vært i kontakt med politiet fordi hun følte seg truet. Hun var utstyrt med voldsalarm, sier konstituert politimester Marit Fostervold. Mandag anmeldte kvinnen ektemannen fordi hun følte seg truet. De to bodde ikke sammen den siste tiden. Saken blir nå oversendt til Spesialenheten for politisaker.

Familien kom til stedet

Familiemedlemmer kom mandag til leiligheten og så at kvinnen lå der,og de tok seg inn i leilighet i håp om at kvinnens liv kunne berges. Politiet kan ikke si om inngangsdøra var låst. For å komme seg inn i leiligheten, ble ruter knust. Gjenopplivning ble forsøkt,men var mislykket. Ektemannen hadde tatt med seg barnet etter hendelsen i leiligheten. Politiet bevæpnet seg da de skulle pågripe mannen.

- Situasjonen var svært alvorlig. Vi lette etter mannen. Vi pågrep mannen. Det ble tatt hånd om barnet, og barnet er blitt tatt hånd om av barnevernet, sier assisterende stabssjef Torkjel Rendal.

Seksjonsleder Anders Sunde-Eidem opplyser at saken vil bli etterforsket, og at personer vil bli avhørt. Dette gjelder for eksempel familiemedlemmer og naboer. Mange var på åstedet.

Kvinnen blir obdusert i dag klokka 11 ved St. Olavs hospital for å klarlegge dødsårsaken, og politiet kan ikke nå si noe om hvordan kvinnen ble drept. Den pågrepne blir framstilt for primærpsykiatrisk undersøkelse.

Fostervold sier at en person er siktet i saken, og at politiet kan ikke si noe om flere kan bli siktet. Kvinnen kom til Norge i 2002 som en del av en familiegjenforening. Faren hennes kom til Norge i 2000, og fikk familiegjenforening i 2002 for kona og sju barn. Den drepte kvinnen var ett av disse barna.

I 2009 giftet kvinnen seg med en mann fra Kabul. Ektemannen kom i 2011,og er innvilget midlertidig oppholdstillatelse. Fostervold opplyser at ektemannn må søke om oppholdstillatelse annethvert år.

Den siktede ektemannen er ennå ikke formelt avhørt ennå, opplyser politiadvokat Kornelia Lykke. Natt til tirsdag ønsket ikke mannen ifølge politiet, å la seg avhøre og politiet vil forsøke et nytt avhør tirsdag ettermiddag. Han sitter fengslet i påvente av tingrettens behandling av politiets begjæring om varetektsfengsling. Saken skal opp i Sør-Trøndelag tingrett på onsdag.