Som vanlig blir det to distanser under Seterrennet, 25 og 32 kilometer. Den lengste løypa går helt opp til Langlandsvollen, og her vil løperne møte høgfjellsterreng. Rennleder Anders Holte sier det er litt spenning i forhold til vinden som er meldt på søndag.

– Vi skal gjøre vårt for å holde sporet åpent, og det blir kjørt med løypemaskin enten i natt eller i morgen tidlig, sier Holte lørdag kveld. Han oppfordrer deltakerne til å kle seg godt, eventuelt ha med seg varme klær og nødvendig utstyr i sekken.

Rent trimrenn

I fjor gikk Seterrennet for første gang uten tidtaking. Om det skulle bli litt ulike forhold for løperne når det gjelder sporet gjennom dagen, har det ikke veldig mye å si, mener rennlederen. De ønsker å ivareta sikkerheten for deltakerne, blant annet ved å kjøre gjennom løypa med snøscooter før rennet avsluttes.

Det blir saftstasjon ved Rangåa, og starten vil som vanlig foregå ved skihytta til Flå idrettslag på Fremo. Traseen går opp bomvegen fra Fremo leir, og er innom mange av setervollene i Flåmarka. Dette er bakgrunnen for navnet, og rennet ble første gang arrangert krigsvinteren 1945. Da var det forbudt med organisert idrett, men ildsjelene i Flå tok sjansen fordi de øynet en snarlig slutt på andre verdenskrig.

Mange veteraner

Flere har deltatt over 45 ganger i Seterrennet. I år blir det sannsynligvis deltakere som vil oppfylle kravet om merke etter 40 ganger.

Løpere som deltar for første gang får bronsemerke. Deretter blir det sølv etter fire fullførte renn og gull etter sju. Fra og med tiende gang er det fine merker for hvert femte år. I tillegg blir det uttrekkspremier.

Rennleder Anders Holte opplyser at flere familier bruker Seterrennet som en fin tur i marka. Deltakerne er vanligvis fra 10 og 11 år til godt over 60.

Åpen påmelding

Holte opplyser at det i fjor var rundt 80 deltakere, og at de forventer det samme i år. Påmelding skjer ved start søndag morgen. Ifølge rennlederen var det ingen sterke reaksjoner på at konkurranseklassen forsvant i fjor.

– Vi hadde liten deltakelse i denne klassen, og det gjør det enklere for oss å arrangere bare med trimklasse. Da trenger vi ikke så mange funksjonærer, og har heller ikke krav om mannskap fra Røde Kors, opplyser Anders Holte.