220 syklister deltar på årets vårslipp i Gauldal Sykleklubb. Det store tredagers rittet startet fredag med Ånøymila, og avsluttes i Skaun søndag. Syklister fra Tana i nord til Sør-Sverige deltar, og rittleder Joar Langørgen forteller at Gauldal 3-dagers vinner stadig større popularitet. Ryttere fra 15 år og oppover kan samle nasjonale rankingpoeng gjennom rittet.

– Vi får kjempebra respons, og med det været vi har er det helt suverent. Klubben har veldig mange erfarne folk som stiller opp når vi har arrangement, sier Langørgen.

Lang tradisjon

Ånøymila har 40 års tradisjon, og gikk av startstreken fredag. Her tangerte Adrian Aas sin tre år gamle løyperekord på imponerende 12.52, over ti kilometer.

Tidligere år ble fredagens ritt holdt som bakkeløp fra Melhus sentrum til Rønningsbakkan. I år ble dette kuttet ut, etter deltakernes ønske om et ekstra etapperitt.

– Det er svært få arrangement som gir mulighet til to fellesstarter på ei helg. Nå får vi til det, og det viser seg å slå an. Bakkerittet er sannsynligvis ute av Gauldal 3-dagers for godt, sier Joar Langørgen.

Ingrid vant

Lørdag vant Ingrid Lorvik suverent fellesstarten fra Gåsbakken. Kvinnene syklet 110 kilometer, og Ingrid ble klokket inn på 3.03. Herreklassen syklet 154 kilometer, hele sju runder over til Korsvegen, og her vant Christian Barkald fra TVK på 3.58.

Gauldal sykleklubb hadde 19 deltakere med på rittet, og Støren CK hadde tre. Gauldal-rytterne stod for fire klasseseire, ved Dennis Johansen, Even Birkeland, Anne Dorthe Ysland og Ida Langørgen. To av de lokale juniorene deltar på landslagssamling i Nederland og Frankrike i helga, og kunne ikke delta.

Les mer: Får Norges eneste kombinasjonsløp.

Joar Langørgen var rittleder, her fra lørdagens samlingsplass ved Gåsbakken skole. Foto: John Lerli
Erfarne Bård Alexandersen var speaker under Gauldal 3-dagers. Foto: John Lerli
Erlend Stjern startet rytterne på Gåsbakken lørdag. Her fra den første starten, med herrer senior. Foto: John Lerli