De fem siste årene har Melhus/Gimse avsluttet sesongen med å sende lagene på reisecup. Etter tre år på Steinkjer har klubben meldt på lagene sine til Baldus cup på Lillehammer de to siste. Den store håndballcupen ble arrangert sist helg og Melhus/Gimse stilte med hele 19 lag. Tre lag tok gull, gutter 14, gutter 15 (i gutter 16) og jenter 15. I tillegg spilte et av G12-lagene seg til finale, men her ble det tap. Trener for G14, Tone Rønning, er strålende fornøyd med sine gutter. Laget vant alle kamper, ingen kunne stoppe dem på veien mot gull.

- Det var stort. Vi var i finalen også i fjor, men tapte da. Vi hadde en voldsom glede og samhold i gruppa. Når humøret er på topp spiller vi bra og da er det ingen lag som slår dem, sier hun selvsikkert.

Melhusbygger overalt

Baldus cup er populær hos mange klubber. Da påmeldingen startet klokka fem en ettermiddag satt derfor trenere og ledere klare for å sikre deltakelse. Til slutt var de altså 19 lag som dro sørover til OL-byen. Med foreldre og søsken med på reisen ble det stort dominans av melhusbygger i bybildet.

- Det var flere melhusbygger på Lillehammer enn du møter i sentrum på Melhus, sier Rønning med et smil.

Lite treningstid

Leder Inger Mærk i håndballgruppa er naturligvis svært stolt av lagene sine.

- Vi har en veldig positiv stemning i klubben og det trenes godt. Vi er heldig som har så mange gode trenere i klubben. De har spilt håndball på et høyt nivå og vet hva som kreves, sier hun.

Situasjonen i Melhushallen er presset. Ingen lag har treningstid alene, men det kan også være en suksessfaktor, tror Mærk.

- Ungene blir godt kjent med hverandre og det skaper et godt miljø. Vi satser på fellesskapet. Vi har også arrangert målvaktskole og teknikksamlinger. Det er viktig at det blir noe mer enn bare treninger, sier hun.