– Vi ønsket å arrangere i Melhus, men det er eksamenstid og Melhushallen er opptatt. Men det er ikke noe minus at mesterskapet arrangeres på Quality hotell på Tiller. Mesterskapet blir mer kompakt og for utøverne som også bor på hotellet blir det enklere logistikkmessig, sier leder i styrkeløftavdelingen i Melhus IL, Rune Øritsland.

Det er et stort mesterskap den vesle avdelingen som teller 25 medlemmer har påtatt seg. Hele 113 utøvere i ulike vektklasser er ventet til Tiller og det skal kåres norske mestere både fredag, lørdag og søndag. Hele lørdag er forvørig satt av til hele kvinnelige deltakere, som utgjør halvparten av de påmeldte.

Riggekveld

– Det er et stort mesterskap for en liten klubb. Det er en stund siden vi har arrangert NM, jeg tror det var i 2006. Men vi har tradisjon for å arrangere mesterskap, blant annet midt-norsk mesterskap. Styrkeløftforbundet har tiltro til at vi får det til. Mesterskapet er ressurskrevende, men vi har medlemmer som er villige til å stille opp. Vi skal rigge i hele kveld (onsdag), det er noen kilo som skal flyttes til Tiller, for å si det sånn, ifølge Øritsland.

Styrkeløftavdelingen i Melhus IL stiller med flere tre deltaker, tre kvinner og én mann. De tre er Silje Alexandra Sundseth, Gunn Aarmo, Camilla Riise og Erlend Skorstad. For nøytrale publikummere er det verdt å merke seg at flere utøvere i den ypperste norgeseliten kommer for å kjempe om edelt metall. Hans Magne Bårtvedt kommer rett fra EM og løfter over 1.200 kilo fordelt på de tre øvelsene. Europa- og verdensmester Marte Elverum har også meldt sin ankomst, det samme har europamester Stian Walgermo.

– Trekker folk

– Det er viktig for stevnet at de kommer. Disse utøverne trekker folk og setter en spiss på mesterskapet og er forbilder for de som er «up and coming», sier Øritsland.

Melhusklubben benytter anledningen til å fri til nye styrkeløftere.

– Vi har god kapasitet i Gruva og ønsker nye medlemmer velkommen. Mange foreldre leverer barna til fotballen og står og trør mens de venter. Da kan de heller komme til oss å trene. Vi ønsker også litt yngre aldersgrupper og klubben har innledet et samarbeid med 15-16-årsgruppa i håndballavdelingen. Vi er åpen for alle, også amatører. Styrke er en viktig grunnmur for alle. Vi har kompetanse til å hjelpe som starter å trene og kan sette opp treningsprogram, lover Øritsland.

Leder i Melhus IL styrkeløft, Rune Øritsland, går ei travel helg i møte med NM på Tiller. Foto: Privat