90 lag og 700 fotballspillere i alderen seks til tolv år var i helga i Gruva og spilte turnering. Fotballglede og fair play var i sentrum og smilene var mange både på og utenfor banen.

Ariana Korsnes Frank og Maren Rønning spiller for minijentelaget til Melhus IL. Jentene spilte tre kamper og etter siste kamp fikk de sammen med lagvenninnene medaljer bevis på at de har deltatt i Melhus Cup 2011.

Vil skape glede

På spørsmål om hva de syntes om å spille turnering, er kort svaret kort og presist.

- Bra. Det artigste er å være i lag med venninnene våre, sier de litt sjenert til Trønderbladet.

Leder for fotballturneringen, Klas Hollakleiv, forteller at målet for Melhus IL er å skape glede for de minste.

- Fokuset vårt er at ungene skal det bra og artig. Vi har også et mål om at turneringen skal være komprimert, at lagene skal spille alle sine kamper i løpet av tre-fire timer. Det er vi veldig fornøyd med å ha fått til. Noen unger syntes turneringen var for kort, de mente de ikke fikk lagt igjen nok penger i kiosken. Det er bare moro, smiler Hallakleiv.

Mange bylag

Han tror turneringen kan bli en viktig inntektskilde for klubben etter at Melhusfestivalen ble lagt ned.

- Vi måtte se oss om etter andre inntektskilder, og det er vel så bra å arrangere en fotballturnering som en fest for voksne. Vi regner med at det blir turnering også neste år, men vi ønsker ikke å vokse for fort. Det viktigste er å lage en god turnering, slik at lagene ønsker å komme tilbake. Jeg har sett mye idrettsglede og det er moro å se at det er mange klubber som vokser. Og det er bra at så mange bylag tok turen. En tredel av lagene var derfra, forteller Hollakleiv.

Takker frivillige

Han retter en stor takk til dommere og frivillige som bidro til ei flott turneringshelg. Ungdommer fra klubben stilte opp som dommere og det mener Hollakleiv er viktig.

- Det er et poeng i seg selv, siden rekrutteringen er dårlig. Vi har gått gode tilbakemeldinger på dommerne våre. De frivillig har stilt opp og vært positive. Uten dugnadsfolk, ingen turnering. Det gjøres en kjempejobb i idrettslaget, ikke bare i forbindelse med cupen, men ellers også, sier han.