I dag er klasse 5-skytterne i aksjon under Landsskytterstevnet på Oppdal. Noen utøvere leverer hvert eneste år, men noen overraskelser dukker også opp. Soknedals Helge Anshushaug er en svært erfaren skytter som blant annet har deltatt i to OL. Nå har det imidlertid gått noen år siden han sist kvalifiserte seg for kongelaget.

Soknedalingen kan skyte i V65, men velger å konkurrere mot de beste i klasse 3-5. I dag viste han hvorfor. Etter 15 skudd fordelt på liggende, stående og knestående, ledet han lag 67 med 149 poeng. Dermed ble også NRK oppmerksomme på skytteren og flyttet et av kameraene slik at det viste Anshushaug på de siste ti. Det merket veteranen seg.

- Jeg så at kameraene kom kjørende og det virket som minst ett av dem pekte på meg, sier han.

Da den avsluttende tiskuddsserien startet, innledet Anshushaug med en nier. Godkjent og vel så det med tanke på presset. Men på skudd tre ble det en reaksjon.

- Det ble en sprekk på skudd tre på grunnlaget. Spenningsnivået var for høyt, men jeg måtte bare ta avtrekket, forteller han.

Soknedalsskytteren trodde avtrekket holdt til en åtter, men på skjermene ute kom en sekser opp. Da gikk det et stort gisp gjennom publikum.

Den joviale skytteren avsluttet til godkjent og fikk poengsummen 242. Da kamerafolkene slapp inn på standplass var det Anshushaug alle ville prate med først og han tok seg god tid til å prate med både NRK og stevnets eget team.

- Det var lenge siden sist, smiler han.