– Total kollaps teknisk. Formen er egentlig god den. Dette var imidlertid ikke bra, oppsummerte Malin etter 1,60 og fjerdeplass. Færre riv kunne gitt bronse. Sølvet gikk på 1,66. Gullet tok Elise Nedreberg fra Sandvin på 1,68.

– Dette var mitt andre stevne for året. Jeg hoppet lekende lett 1,65 i konkurranse tidligere i vinter. Jeg hadde derfor håpet å komme opp imot 1,70, sier Malin som har 1,76 som personlig rekord i høyde.

– Det positive er at jeg vet hva som svikter. Fungerer teknikken har jeg langt bedre sportslige prestasjoner inne, sier spenstfenomenet fra Lundamo. Hun var tidligere landets beste i sin aldersklasse både i tresteg og høyde.

– Nå prioriterer jeg utelukkende høyde, avslutter hun.

Les mer: Sølv til Malin under junior-NM i 2016.

Bronse til Per Inge

Per Inge Brenno Gagnås (20) ble nummer tre i høyde under junior NM i Bærum. Både Per Inge og Malin hopper for Trondheim FIK.

Per Inge ble nummer tre på 1,75. Sølvet gikk på 1,84.

– Jeg har 1,86 som pers fra i fjor. Jeg burde ha vært på det nivået her i helgen også. Dette var skuffende, oppsummerer han etter bronsen. Gullet gikk til Jon Simen Mangseth på 1,96.

– På det nivået er ikke jeg i øyeblikket, sier den tidligere Børsa-gutten.

Sølv til løper fra Børsa

17 år gamle Kjetil Brenno Gagnås fra Børsa ble nummer to både på 400 og 800 meter under stevnet i Bærum i helga. Børsa-gutten ble nummer tre på sin favoritt 800 meter under U16 NM utendørs i fjor.

– Jeg er veldig fornøyd med dette. 800 er normalt min favorittdistanse, oppsummerer han etter to klare personlige rekorder.

På 400 meter fredag ble Kjetil nummer to på 52,42. Klar innendørspers. Utendørs har han 52,13.

– På de litt lengre distansene løper vi fortere under gode forhold ute, presiserer han.

På 800 meter ble Kjetil bare slått av supertalentet Jacob Ingebrigtsen. Når Sandnes-gutten som er helt i verdenstoppen stiller slåss de andre om sølvet.

– Derfor var ikke sølv nederlag, konstaterer Kjetil etter 1.59,74. Nøyaktig sekundet bak hans utendørspers.

Jakter NM-krav

NM-kravet for senior på 800 meter er 1,54,99.

– Det er sesongens store mål. Først må jeg imidlertid slette klubbrekorden som er på 1,57. Her får jeg ta et steg om gangen, sier Kjetil som presiserer at helgens resultater viser at han er i rute.

Kjetil Brenno Gagnås tok to medaljer på junior NM. Børsa-gutten ble nummer to både på 400 og 800 meter. Foto: Dag Eliassen